2024.01.30 00:51 Kinga Kecskeméti Olvasottság: <100x
0

Igen és nem

Na, az a faramuci helyzet állt elő nálam, hogy a színésznők (Emma Stone, Rachel Weisz, Olivia Colman) játéka nagyon tetszett, maga a film viszont nagyon nem. Soha nem szoktam különböző filmeket összehasonlítgatni, de most folyton a Napóleon (2023) járt az eszemben. Többen hibájául rótták fel, hogy az egész szinte csak a császár magánéletéről, rövidke kufircairól szólt. Hát az csak egy habos-babos, meseszerű közjáték volt a filmben ehhez képest. Mivel A kedvenc egy életrajzi, történelmi filmnek van titulálva, többet vártam tőle. De ez tényleg végig csak a szexről szólt, semmi mást nem tudtam meg Anna királynő életéről, csak leszbikus vágyainak kiélését. Nagyon keveset tudtunk meg például a spanyol örökösödési háborúról, amely szinte az egész életét végigkísérte, vagy az Anna stílusról, amely a belsőépítészetben róla kapta a nevét. Kávéfogyasztás helyett meghonosította a teázás divatját, amely nagyon nagy jelentőséggel bírt, mert a nők is beléphettek a teázókba, nemcsak a férfiak. De, mindegy, én csak egy nyűgös, beteges, szexmániás, torkoskodó Annát ismertem meg, megvallom, kicsit undorodtam is tőle. (Ettől függetlenül Olivia Colman tökéletesen hozta a karaktert). Ami meg a nyulakat illeti, egy anya szemszögéből qrvára degradáló így megjeleníteni a megszenvedett, elvesztett életeket. Ki tudja, mire gondolt a „költő”?

Hogy jót is írjak, a díszletek, a ruhák, a tájak pompázatosak voltak, néha csak ámultam-bámultam. A három grácia (Emma Stone, Rachel Weisz, Olivia Colman) remekül alakította a karakterét. Az udvari intrikák, cselszövések hűen tükrözték az akkori életet.

Igen és nem

A filmtől teljesen függetlenül nagyon nem szerettem volna abban a korban élni, utálom a rizsport meg a ronda parókákat. :)

72 A kedvenc  (2018)

dráma | életrajzi | történelmi

Anglia a 18 század hajnalán - a trónt a betegeskedő Anna királynő foglalja el, az ország pedig harcban áll a franciákkal. Mivel a  királynő nincs abban az állapotban, nevében... több»

0