2024.04.12 21:18 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Kifejezetten érdekes volt a film! De nem túl jó!

Na vajon ki is rendezhetne a terhességről és az utolsó trimeszterről egy jó véres horrorfilmet, mint maga egy nő?

Ugye?

Kifejezetten érdekes volt a film! De nem túl jó!

Alice Lowe írta a forgatókönyvet, és rendezte is egyben a filmet, ami azért a női rendezők körében jóval ritkább, mint férfi kollégáknál...

Ritka zsáner, az már biztos, és még egy érdekesség, hogy a szűkös büdzsé miatt a főszerepet, mégpedig maga Ruth karakterét is Alice Lowe játssza el.

A sztori nem túl feszes tempóban halad, néha-néha leül, és a zene is olykor igencsak hajmeresztő...

Vannak persze gore jelenetek, de az is inkább olyan lightosan, nem túl erőteljesen vannak megjelenítve a keményebb részek. Egy furcsa anya és egy démonizált magzat...

Érdekes kombó, az már biztos.

Mi is a történet?

Adva van egy anyuka, aki a szülés előtti utolsó trimeszterben van, ami már kicsit kínlódós...

A férje meghal egy hegymászó balesetben, és ha ez még nem lenne elég, nincs munkája, és a pénze is nagyon fogyóban van. Ráadásul a benne növekvő magzat kissé infantilis vagy őrült, hiszen gyilkosságokra készteti a leendő anyukát!

A sztori drámai hatásokkal dolgozik, és nagyon visszafogott. A gyilkosságok (torokátmetszések) is inkább mosolyogtatóak, mint félelmetesek...

Szóval, messziről sem egy tökéletes alkotás, inkább nevezném különlegesnek, ráadásul a morbid bája is dob valamelyest a film hullámzó színvonalán.

A szereplők, mármint a többi stábtag, mint Jo Hartley, Kayvan Novak, Kate Dickie és Dan Renton Skinner eléggé észrevehetetlenek, és kissé laposak!

Az IMDb-n 8600 vélemény után 5,9/10-es, a TMDB-n 210 szavazat után 55%!

Nálam három csillag és 52%!

Ennyi, és nem több!

Popcorn és málnás tea...

Kedvenc fotelem most egyedül árválkodik a sarokban.

57 Méhbosszú  (2016)

dráma | fantasy | horror | thriller | vígjáték

Ruth, a megözvegyült asszony héthónapos terhes, aki abban hisz, hogy még meg nem született gyermeke útmutatást jelenthet az életben. Az élet azonban nehéznek bizonyul egyedül,... több»

1