A legjobb természetfeletti és misztikus sorozatok, amiket MOST streamelhetsz magyarul (Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+)

Az emberek valamiér mindig is vonzódtak a rejtélyekhez. Izgalmas azon tanakodni, hogy egy-egy megmagyarázhatatlannak tűnő esemény vagy jelenség mögött milyen folyamatok, milyen magyarázat húzódhat meg. Általában ezek a misztikumok egészen addig maradnak izgalmasak és érdekesek, amíg valaki meg nem találja rájuk a választ. Ezért is érdekesek a misztikus, természetfeletti dolgokkal foglalkozó sorozatok: feldobnak egy remek talányt, hogy aztán vagy megmagyarázzák, vagy nem. A nézők pedig imádják.

A streaming világában szerencsére legalább annyi remek misztikus sorozatot találunk, mint komédiát, drámát, krimit vagy sci-fit. Aki picit is fogékony az ilyesmire, az a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Apple TV+ vagy épp az Amazon Prime Video kínálatában bőven találhat a fogára valót. De, ahogy már tettük korábban a vígjátékok, a valós eseményeket feldolgozó sorozatok vagy épp a sci-fik esetében, most is megpróbálunk segíteni. Az alábbi listán tizenegy olyan misztikus sorozatot találtok, amelyek szerintünk nagyon is megérdemlik, hogy megnézd őket. Ha van előfizetésed az adott szolgáltatónál, rögtön a mafabos adatlapokról is elindíthatod őket a rózsaszín 'Lejátszás'-mezőre kattintva.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 29. - Hazug csajok társasága: Az eredendő bűn

#13

dráma | horror | misztikus | romantikus

HBO Max

Húsz évvel ezelőtt tragikus események sorozata majdnem szétszakította Millwoodot. Most, a jelenben, a hazug csajok vadonatúj csapatát egy ismeretlen támadó kezdi gyötörni. több»

Egy  amerikai slasher tini dráma sorozat, a Hazug csajok társasága franchise negyedik sorozata, amely a Sara Shepard által írt regénysorozaton alapul. A sorozat egy csapat tinilány életét követi nyomon, akiket egy "A" nevű titokzatos támadó kezd terrorizálni, aki felelősnek tartja őket egy múltban történt tragikus eseményért. A főbb szerepeket Chandler Kinney, Maia Reficco, Bailee Madison, Zaria és Malia Pyles alakítják. Érdekesség, hogy ez az első olyan sorozat a franchise-ban, amelyet nem az ABC Family / Freeform sugároz, hanem egy streaming televíziós szolgáltatáson keresztül mutattak be. A széria egészen parádés kritikai fogadtatásban részesült, az első szemlézett cikkek után 100 százalékon állt a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.
#12

60 Út a pokol felé  (2021)

(8) (5)

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

Emberek jóslatokat hallgatnak végig, amelyek megjövendölik, mikor halnak meg pontosan. Amikor ez a pillanat eljön, megjelenik előttük egy halálangyal, és végez velük. több»

Egy nap túlvilági démonok jelennek meg Szöulban és megmutatják, hogy melyik ember mikor fog meghalni. Ha eljön ez a pillanat, elragadják a lelkét és a pokolra szállnak vele. Egy szekta azt hirdeti, hogy mindez csak a bűnösökre érvényes, aki tiszta lelkű, megmenekül. Az emberek kétségbeesésükben elkezdenek vadászni a bűnösnek vélt társaikra.
#11

63 Az essexi kígyó  (2022)

(4) (1)

dráma

Apple TV+

Cora Seaborne özvegyként érkezik a pezsgő viktoriánus Londonból egy látszólag nyugodt essexi falucskába. Még nem is sejti, milyen új kalandok várnak rá, mikor felröppen a hír,... több»

Az essexi kígyó egy 2022-es gótikus, kosztümös, misztikus sorozat, amely Sarah Perry azonos című regénye alapján készült Claire Danes és Tom Hiddleston főszereplésével. A történet egy londoni özvegy, Cora Seaborne (Claire Danes) körül bontakozik ki, aki Essexbe költözik, hogy egy mitikus kígyóról szóló jelentések után nyomozzon. A helyi lelkésszel (Tom Hiddleston) a tudomány és a szkepticizmus meglepő elegyét alakítják ki, de amikor tragédia történik, a helyiek megvádolják, amiért odacsalogatta a 'szörnyet'. A sorozatot kimondottan erősen fogadta a kritika, de ez csak egy újabb érv a sok mellett, hogy miért érdemes belevágni.
#10

70 Tündöklő lányok  (2022)

(8) (3)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Apple TV+

Évekkel azután, hogy egy brutális támadás traumatizálta, Kirby Mazrachi megtudja, hogy egy nemrég történt gyilkosság összefügg a támadással. Összeáll egy veterán... több»

Lauren Beukes 2013-ban megjelent regénye alapján készült sorozat, amelynek főhőse Kirby Mazrachi. Évek teltek már el egy őt ért brutális és majdnem végzetes támadás óta, amit azóta sem sikerült teljesen kihevernie. Egy nap a körrnyéket egy könyörtelen gyilkosság híre rázza meg, ő pedig rájön, hogy a gyilkosságnak köze lehet az őt ért korábbi támadáshoz. Egy riporter segítségével kezd nyomozni az egyre furcsább események után.
#9

76 Odakinn  (2022)

(3)

dráma | misztikus | thriller

Amazon Prime Video

Egy farmer története, aki a földjéért és a családjáért küzd, és Wyoming vadonjának szélén kifürkészhetetlen rejtélyre bukkan. több»

A Thanost is alakító Josh Brolin főszereplésével jelent meg idén ez a remek misztikus sci-fi az Amazon Prime-on. A történet az Abbott családról szól, akik csendben tengetig gondoktól nem mentes életüket a farmjukon. Hadakoznak a szomszéddal, aki lenyúlná a földjük nagy részét, az apa két fiának is megvan a maga keresztje. Aztán egy nap a családfő kilovagol a földre és talál egy titokzatos fekete, feneketlen lyukat a földben. Mi ez? Hogy került oda? Hová vezet? Van-e köze az egyik fiú eltűnt feleségéhez? Ilyen kérdésekre keressük a választ ebben a westernbe oltott sci-fiben.
#8

dráma | fantasy | horror | thriller

Netflix

A kultikus és méltán népszerű képregény feldolgozása, amelyben három testvér életét láthatjuk, akik apjuk halála után elfoglalják a családi örökségből kapott új... több»

Egy népszerű képregény feldolgozása, amely három testvérről szól. Apjuk halála után a család birtokára és az ott álló ódon kastélyba költöznek. Az épület tele van fura kulcslyukakkal és hamarosan rájönnek, hogy mindegyikhez tartozik kulcs is. Mindegyik kulcs más képességekkel ruházza fel a birtokosát és a megfelelő zárban varázslatos világokba nyitnak átjárót.
#7

80 Curon titkai  (2020)

(5) (1)

fantasy | misztikus | thriller

Netflix

Anna visszatér a szülőfalujába, Curonba, és magával viszi kamaszkorú ikreit, Maurot és Dariat is. Miután a nő eltűnik, az ikrek felfedezik a látszólag nyugodt kisváros titkait.... több»

Az olasz sorozatot kifejezetten a horrorrajongóknak ajánljuk. Egy olasz kisvárosban különös dolgok történnek, miután egyre több lakó helyét furcsa hasonmásaik veszik át. Egy ikerpár kezd el nyomozni az ügyben, miután anyjuk nyomtalanul eltűnik. A sorozat kicsit lassan indul be, de utána magával ragadja a nézőt.
#6

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Lisa Nova egy feltörekvő filmrendező a 90-es évek Los Angelesében. Elhatározza, hogy furcsa utazásra indul egy természetfeletti bosszú útján, ami rémálomba torkollik. több»

Egy fiatal nő azzal az álommal érkezik meg Hollywoodba, hogy neves rendezővé és forgatókönyvíróvá válik. Megismerkedik egy producerrel, aki azt ígéri neki, hogy sztárt csinál belőle, ha lefekszik vele, de ő erre nem hajlandó. A férfi ezért ellehetetleníti a lány karrierjét. Csakhogy azzal nem számol, hogy a lányban egy ősi boszorkány lelke is lakozik, aki a felszínre tör, hogy sötét és kegyetlen bosszút álljon az őket ért sérelmeken.
#5

dráma | fantasy | horror | kaland | misztikus

HBO Max

A sötétség kora és a Vámpírnaplók sikere után új szálon folytatódik a történet. A sorozat főszereplője a 17 éves Hope, cselekménye a Salvatore iskolában játszódik.... több»

2018 óta fut az HBO Maxon a sorozat, amely A sötétség kora című másik sorozat mellékágaként született meg. A főszereplők sötét erőket öröklő tinédzserekről szól, akik közt vámpírok, boszorkányok és vérfarkasok egyaránt vannak. Mindannyian megpróbálnak normális iskolai életet élni, de a vérük egyre jobban lázad és nem biztos, hogy mindannyian képesek kordában tartani a bennük szunnyadó ősi gonosz hatalmat.
#4

dráma | fantasy | krimi

Netflix

Lucifer, a Pokol ura nem találja a helyét, semmi sem teszi boldoggá, és unatkozik. Egy nap úgy dönt, lemond a trónról, és Los Angelesben egy nyomozó társául szegődik, hogy... több»

2016 óta fut a Netflixen a sorozat, amelynek főhőse maga, a poklok ura. Miután sehogy sem találja a helyét, úgy dönt, hogy új életet kezd és Los Angelesben éjszakai bárt nyit. Emellett egy nyomozónak is segíteni kezd különféle ügyek felgöngyölítésében, hogy ezzel megváltást nyerjen. A sorozat eredetileg a Foxon indult, majd a Netflix karolta fel, ahol végül hat évad után ért véget.
#3

88 Amerikai Horror Story  (2011)

(52) (46)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Disney+ | TV-ben (Viasat6, csütörtök 01:33)

Az Amerikai Horror Story egy antológia-jellegű horror-dráma széria, melynek minden egyes évada az előzőektől független történetet mesél el. több»

A természetfeletti horrorok megkerülhetetlen darabja, amely több, mint tíz éve szórakoztatja a rajongókat egymástól független, különálló évadokkal. Kimondottan izgalmas koncepció, hogy az egyes évadokban sokszor a korábbi szezonokban is szereplő színészek játszanak különböző szerepeket és új karaktereket. A legtöbb rajongó a Zártosztályt tartja a legjobb AHS-évadnak, amit tényleg vétek lenne kihagyni. A széria akkora siker, hogy már 13 szezonnál jár. Ha eddig lemaradtál volna róla, akár máris streamelheted.
#2

87 Sötétség  (2017)

(29) (4)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

Egy német kisvárosban nyoma veszik egy gyereknek. Az eset négy család életére is komoly hatással van. Szinte mindenki titkokat őriz, melyek az eset kapcsán lassan a felszínre... több»

Az események egy teljesen hétköznapi német kisvárosban játszódnak, ahol látszólag mindenki normális és még véletlenül sincs egyik családnak sem semmi takargatni valója. Persze ez tényleg csak a látszat és amint egy kislány nyomtalanul eltűnik, máris elkezdenek a felszínre bukni a sötét titkok.
#1

91 Stranger Things  (2016)

(94) (35)

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A történet egy csendes kisvárosban játszódik, ahol mindenki tud mindent a másikról. Egy nap eltűnik egy gyermek, ami felbolydítja és ízeire kezdi szétszedni a városka lakosainak... több»

A Netflix egyik első gigasikere volt a '80-as években játszódó sorozat, amely jelenleg negyedik évadához közeledik. Egy álmos amerikai kisvárosban egy este eltűnik egy kisfiú, barátai pedig nyomozni kezdenek. A nyomok a város mellett álló titokzatos kutatóállomásra vezetnek, ahonnan megszökött egy telepatikus képességekkel rendelkező lány. A későbbi évadokban más dimenziókból érkező szörnyetegek és az oroszok titkos földalatti laborja is a középpontba kerülnek.