A legjobb, valós eseményeken alapuló sorozatok, amiket MOST nézhetsz a Netflixen magyarul

Ősi mondás, hogy a valóságnál jobb forgatókönyvet senki sem tud írni. Így miért is ne használhatnánk fel azt? Sokan gondolkoznak így, a nézők pedig örülhetnek, mert általában a valós eseményeken alapuló filmek és sorozatok mindig izgalmasak, felemelők vagy épp megrendítők. Ez téma függő.

A legnagyobb streaming szolgáltató is előszeretettel kínál valós eseményeket feldolgozó sorozatokat, mi pedig most összegyűjtöttük azt a tizenegyet közülük, amelyik szerintünk a legjobb. Ezeket a sorozatokat akár már most rögtön el is indíthatod itt, a Mafabon is: ha van élő előfizetésed a Netflixre, akkor a sorozat adatlapján jobb oldalt elég csak a Lejátszás a Netflixen gombra kattintani!

#11

dráma

Netflix

Egy újságíró Anna Delvey esetét vizsgálja, aki egy Instagram által híressé vált német örökösnő. Pillanatok alatt belopta magát New York szívébe - majd lelépett a lakosok... több»

A híres csaló, Anna Delvey törétnete, aki német örökösnőnek adta ki magát és behízelegte magát a New York-i elitbe. Mindenki imádta luxus életvitelét egészen addig, amíg le nem lépett a kicsalt pénzzel. Egy újságíró dolgozta fel a sztoriját. 
#10

83 Az izraeli kém  (2019)

(2)

dráma | történelmi

Netflix

Eli Cohen, izraeli kém életének története.

A leghíresebb izraeli kém, Eli Cohen igaz története. A férfit a '60-as években üzletembernek álcázva küldték Szíriába, ahol világraszóló partikat adott. Behízelegte magát a legfelső politikai körökbe, így első kézből származó információkat tudott szolgáltatni feletteseinek.
#9

dráma | krimi | thriller

Netflix

Az FBI különleges nyomozóosztálya a legsúlyosabb bűntények feltárására szakosodott. Az ő feladatuk elkapni a sorozatgyilkosokat és az érőszaktevőket. több»

A '70-es években játszódó sorozat az FBI azon törekvését tárja fel, hogy kriminálpszichológusok segítségével térképezzék fel a legbrutálisabb sorozatgyilkosok és erőszaktevők gondolkodását. Az elmélet az, hogy tetteiket nem hirtelen felindulásból, hanem előre eltervezetten és egy séma mentén követik el, és így előre kiszámítható.
#8

92 Narcos  (2015)

(18) (8)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Netflix

A 80-as években az Egyesült Államok és Kolumbia közösen próbál véget vetni a minden idők legkegyetlenebb és leggazdagabb drogbárója, Pablo Escobar és a Medellin drogkartell... több»

A világ talán leghíresebb drogbárója, Pablo Escobar és a Medellin drogkartell ténykedésébe vezet be minket a népszerű sorozat, amely összesen négy évadot ért meg.
#7

79 Orange Is the New Black  (2013)

(18) (18)

dráma | krimi | vígjáték

Netflix

Piper Chapman sok évvel ezelőtt leszbikus korszakában egy alkalommal drogpénzt szállított barátnőjének, azonban szerencsétlenségére a törvény keze még azelőtt utolérte, hogy... több»

A sorozat egy fiatal nőről szól, akit azért zárnak börtönbe, mert volt barátja titokban vele csempésztetett át drogot a határon. A börtönélet valóságos sokként éri a nőt, de ennél is nagyobb sokk, amikor kiderül, hogy a volt barátja is ugyanabban a börtönben raboskodik.
#6

82 Alias Grace  (2017)

dráma | életrajzi | krimi | thriller

Netflix

Grace Marks, az ír bevándorló, bejárónőként dolgozott az Egyesült Államokban. A nőt 1843-ban börtönbe zárták gyilkosság vádjával. Azzal gyanúsították, hogy végzett... több»

Az ír bevándorlóként Amerikába érkezett Grace Marks bejárónőként kezd dolgozni Thomas Kinearnál. A férfit egy nap holtan találják, a nőt pedig börtönbe csukják gyilkosság vádjával. Hiába állítja, hogy semmire sem emlékszik, minden jele a bűnösségére utal. Évekkel később azonban lehet, hogy mégis segítséget kap neve tisztázásához.
#5

83 Hihetetlen  (2019)

(9)

dráma

Netflix

Egy igaz történet Marie-ről, akit azzal vádolnak, hogy hazudott a megerőszakolásáról. Két női nyomozó segít a lánynak a fordulatos ügy felgöngyölítésében. több»

A tizennyolc éves Marie azzal fordul a rendőrséghez, hogy az otthonában két férfi megerőszakolta. A rendőrök nem hisznek neki és azzal vádolják, hogy az egészet csak kitalálta és megrendezte, hogy így szerezzen hírnevet. De két női detektív másképp gondolkozik és nyomozni kezdenek az ügyben.
#4

76 When They See Us  (2019)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Igaz történet alapján. Öt harlemi tinédzser egy rémálom kellős közepébe csöppen, amikor tévesen megvádolják őket egy New York-i támadással. több»

Öt színesbőrű fiatalt megvádolnak egy gyilkossággal New Yorkban. Hiába ártatlanok, senki sem hisz nekik és börtönbe kerülnek egy olyan bűncselekményért, amit nem ők követtek el. A sorozat a '80-as évek végi botrány történetét meséli el.
#3

vígjáték

Netflix

Egy agyi bénulással küzdő meleg fiatalember úgy dönt, végre azt az életet kezdi el élni, amire mindig is vágyott. több»

Ryan O'Connell igaz története. A meleg férfi agyi bénulással küzd, de mégis úgy dönt, hogy önálló életbe kezd, elhagyja túlságosan is féltő anyja házát és online bloggerként munkát is vállal. A sorozat az ő bestseller könyvén alapul.
#2

89 A korona  (2016)

(14) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A korona című sorozat történetének középpontjában a 25 éves II. Erzsébet királyné áll. A fiatal nő vállaira komoly teher nehezedik, ugyanis át kell vennie a világ... több»

Már hatodik évadját tapossa a népszerű sorozat, amely II. Erzsébet királynő életén vezet végig minket. A történelmi téma mellé igazi sztárparádé dukál, e téren sem vall kudarcot.
#1

84 Clark  (2022)

(3) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Hihetetlen történet Svédország leghírhedtebb gengszteréről, Clark Olofssonról, akinek bűntettei nyomán született meg a "Stockholm-szindróma" kifejezés. több»

Tudod, mit jelent a Stockholm-szindróma? És azt, hogy honnan ered a kifejezés? A sorozat Svédország leghírhedtebb gengsztere, Clark Olofsson történetét meséli el.