Hogy mi?! 10 filmes tény, amitől eldobtuk az agyunkat, és Te is el fogod!

Ha az ember egy kicsit is elmerül a filmek világában, szinte azonnal izgalmas részletekre bukkan kedvenc filmjeivel kapcsolatban. Ezek a részletek azonban időnként még nagyobb meglepetést képesek okozni, ha kiderül róluk, hogy azokat éppenséggel egyáltalán nem véletlenek szülték.

1. Sigourney Weaver tényleg megcsinálta azt zseniális kosárra dobást az Alien 4: Feltámad a Halál forgatásán.

2. Bár csakugyan nem túl sok megtanulni való dialógus kapott Arnold Schwarzenegger a Terminátor 2. - Az ítélet napja-ben. A színész közel 15 millió dollárt keresett a szereppel, amelyért csaknem 700 szót kellett megtanulnia. Arnie így 21429 dollárt keresett szavanként.

3. Alfred Hitchcock kétségtelenül új szintre emelte a borzongást a Psychoval, arról azonban már ritkán esik szó, hogy ez volt az első film, amelyben egy lehúzott vécét láthattak a nézők.

4. A Halloweenben Michael Myers által viselt ikonikus álarctól kétségtelenül sokakat a mai napig kiver a víz. A készítők valójában egy fehérre festett Kirk kapitány maszkot használtak a munkálatok során.

5. Köztudott, hogy Steven Spielberg számára hatalmas inspirációt jelentett a legendás Alfred Hitchcock munkássága. A mester azonban nem volt hajlandó találkozni az akkor fiatal rendezővel, mivel elmondása szerint nem volt jó érzése abból, hogy csaknem 1 millió dollárt keresett a Cápa alapján készül vidámparki attrakció promózásával. 

6. A klasszikus Star Wars trilógia készítőiről köztudott, hogy gyakran éltek kreatív megoldásokkal a munkálatok során, így fordulhatott az is elő, hogy A Birodalom visszavágban látható aszteroidamező megalkotásához burgonyát és cipőt is használtak.

7. Oké, mindannyian tudjuk, hogy Michael Bay imád robbantgatni a filmjeiben, a Transformers 3. : A hold sötétsége munkálatai során pedig laza 532 autót robbantottak fel a készítők.

8. Heath Ledger alakítása Jokerként annyira ütősre sikeredett, hogy maga Michael Caine is elfelejtette a szövegét A sötét lovag forgatásán, amikor először meglátta fiatal kollégáját.

9. Jim Caviezel igazán átélt alakítást hozott a Passióban, szinte mindenben odatette magát, a színészt viszont villámcsapás is érte a forgatás alatt.

10. A Baljós árnyakban Qui-Gon Jinn által használt kommunikátor eredetileg egy női szőrtelenítő készülékből készült.