A listában a 15 legjobb filmet válogattam össze, amelyben valamely szereplő pénzért árulja a testét. A filmek egy részében szó szerint az utcán dolgoznak, míg mások észrevétlenül keverednek bele a prostitúcióba amikor menedékre vagy pártfogásra vágynak. A filmek műfajukat tekintve igen vegyesek - akad köztük vígjáték, életrajzi film, dráma és pszichothriller is - ám pont ez a sokszínűség teszi ezt a közkedvelt témát olyan hitelesen ábrázolttá a filmvásznon.

#15

59 Bel Ami - A szépfiú  (2012)

(9) (4)

dráma | romantikus | történelmi

Georges Duroy fiatal, jóképű, nagyon ambiciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy huszadrangú párizsi újságnál kap állást, s mivel nagyon rossz anyagi körülmények között... több»

Georges Duroy pénz szűkében, frissen leszerelve a katonaságból hazatér Párizsba, ahol rájön, hogy a gazdag és befolyásos, unatkozó, házasságukba belefásult nők bármit megtennének érte, még fizetnek is a "szolgáltatásaiért". A pénz csábítása és a hatalmi ranglétrán való egyre feljebb jutása érdekében kétes erotikus viszonyokba bonyolódik, amelyek egyre nagyobb veszélybe sodorják őt.
#14

dráma | romantikus | vígjáték

Az első világháború előtti Párizs félvilági társaságában játszódó szerelmi történet főhőse Lea, a visszavonult kurtizán, és az ifjú Chéri, Lea kiöregedett... több»

A filmben Lea egy kiöregedett és visszavonult kurtizán esik szerelembe egy nála jóval fiatalabb fiúval, Chéri-vel, akit bevezet a testiség és érzékiség gyönyöreibe. A film felveti a kérdéseket, képes-e egy egykori kurtizán önfeledten szeretni valakit és képes-e új életet kezdeni egy megbélyegzett sorssal szemben?
#13

64 Ügyféllista  (2010)

(3)

dráma

Netflix

Az Ügyféllista című filmben a háromgyermekes családanya, az egykori szépségkirálynő, Samantha Horton férje egy baleset miatt munkaképtelenné válik. Hogy a család... több»

Samantha Horton, az egykori szépségkirálynő feje felett összecsapnak a hullámok, házát elárverezik, két gyerekét el kell tartania, így egyéb pénzkeresési lehetőség hiányában egy masszázs-szalonban vállal munkát. Szépen-lassan rá kell azonban döbbennie, hogy ügyfelei nemcsak fáradt tagjaikat szeretnék kimasszíroztatni, hanem sokkal többre vágynak. Így csöppen bele Samantha egy prostitúció-hálózatba, amelyből nehéz kiszállni.
#12

77 Könnyű nőcske  (2010)

(36) (12)

dráma | romantikus | szatíra | vígjáték

HBO Max

Olive nem túl népszerű az iskolában, de egy véletlen félreértés, és egy gyorsan terjedő pletyka miatt a figyelem középpontjába kerül. A pletyka szerint ugyanis szexuális... több»

A skarlát betű című regényen alapuló történet egy modern feldolgozása, amelyben Olive egy igazságtalan és hamis pletyka céltüzébe kerül, amelyből úgy próbál meg szabadulni, hogy (látszólag) beigazolja azt. Pénzért (persze csak a látszat kedvéért) erotikus szolgáltatásokat nyújt, hogy "ügyfelei" népszerűségüket növelhessék.
#11

73 Coco Chanel  (2009)

(6)

dráma | életrajzi

TV-ben (Filmbox Family, csütörtök 01:33)

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló... több»

Ki volt Gabrielle Chanel mielőtt Coco Chanel-é vált volna? A mára ikonikussá vált divattervező élete a kezdetekben nem volt olyan mesés, mint ahogy azt gondolnánk. Egy kávézóban énekelt és táncolt, majd gazdag dámák ruháit varrta meg és a prostitúció sem maradt ki az életéből, ugyanis Étienne Balsan veszi pártfogásába, amelyért keményen meg kell fizetnie.
#10

80 Dugipénz  (1994)

(3)

romantikus | vígjáték

A 12 éves Frank az édesapjával, a ritka madarakért és a helyi mocsárért rajongó Tom-al él együtt kettesben és mivel édesanyja a születésekor meghalt, soha nem volt nő az... több»

A prostitúció egy könnyedebb megközelítése, amelyben a 12 éves Frank úgy ismerkedik össze az örömlány V-vel, hogy barátaival minden áron szeretnének egy meztelen női testet látni, ezért még fizetni is hajlandóak. V persze, ahogy sokan mások is a film végén jó útra tér, és felhagy a szakmájával.
#9

dráma | misztikus | romantikus | thriller

Mivel férje hűtlenségét gyanítja, Dr. Catherine Stewart nőgyógyász felbérel egy Chloe nevű kísérőt, hogy tesztelje a férfi hűségét. Hamarosan mindhármuk kapcsolata... több»

A sikeres doktornőt, Catherine szörnyű gyanakvás gyötri, hogy férje megcsalja őt. Hogy gyanakvása bizonyítást nyerjen felbérli az utcán a pénzét kereső Chloe-t, hogy csábítsa el a férjét. Ám a lány felfigyel Cathrine-re és elfojthatatlan vágyak ébrednek benne a nő iránt, amely egy idő után zaklatásba fordul át. A doktornő végül a saját gyanakvásának csapdájába esik, ugyanis míg férje mindvégig hűséges marad, addig ő elgyengül és veszélybe sodorja családját és önmagát is.
#8

romantikus | vígjáték | zenés

Cinego

Róma városában romantikus és komikus kalandokra bőségesen van lehetőség, Woody Allen filmje pedig olyan emberekről szól, akiknek az élete a különleges események hatására... több»

Woody Allen sokszereplős-mikrotörténetekkel tarkított filmjében ezúttal a szenvedély olasz fővárosba, Rómába utazunk. Ahogy a híres rendezőtől már megszokhattunk, minden egyes mozzanatot fenekestül felfordít, így lesz a Penélope Cruz által alakított örömlány, Anna egy hűséges, az újdonsült feleségét éppen a családnak bemutatni készülő férfi ál-felesége. A félreértés persze vicces történeteket szül, amelyeket csak élvezni lehet.
#7

86 Malèna  (2000)

(13) (8)

dráma | háborús | romantikus | vígjáték

Netflix

Maléna szépsége és érzékisége felkavarja az állóvizet az unalmas szicíliai városkában, melynek lakói már megszokták, hogy náluk gyakorlatilag semmi érdekes nem történik. A... több»

Maléna egy gyönyörű lány, ez nem vitás. Ebből kifolyólag a szicíliai kisváros minden férfi és fiútagja a csodájára jár. Ebbe a körbe tartozik a kis Renato is, aki bár megpróbálja megvédeni a hölgyet a várossal szemben, amikor kiderül, hogy Maléna elcsábított egy (nős) fogorvos, senki sem néz már rá ugyanúgy.
#6

78 Tiszta románc  (1993)

(18) (17)

dráma | krimi | romantikus | thriller

Clarence (Christian Slater), a képregényboltban dolgozó srác és a call-girl, Alabama (Patricia Arquette) egymásba szeretnek. Amikor a fiú le akarja rendezni a lány stricijét, egy... több»

"Nem k*rva vagyok, hanen call girl!" Fakad ki Alabama, de valljuk be, Clarence egy stricitől szabadítja meg a szegény lányt, hogy aztán egy őrült ámokfutás kezdődjön a pénzért és a kokóért. Mindeközben a képregény őrült srác és a call girl között igazi (tiszta) románc szövődik, s azt is megtudhatjuk, hogy a szicíliaiak kitől is származnak.
#5

85 Micsoda nő  (1990)

(36) (17)

romantikus | vígjáték

Disney+ | Netflix | TV-ben (RTL, csütörtök 01:33)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden... több»

A romantikus prototípusa, amelyben Edward felfogadja az utcán dolgozó Vivian-t, hogy egy hétig legyen a kísérője és a társa. A két szereplő végül egymásba szeret, nem is lehetne ez másként...
#4

90 Taxisofőr  (1976)

(44) (47)

dráma | krimi

Travis Bickle (Robert De Niro) vietnami veterán, aki a háború után taxisofőrként próbál meg beilleszkedni a New York-i hétköznapokba. Munkája során rengeteg emberrel találkozik,... több»

Jodie Foster karaktere, 13 éves Iris az utcán keresi a kenyerét. Travis Bickle elhatározza, hogy kimenti a lányt ebből az élethelyzetből, ám a küldetés csúnya véget ér. Vagy mégsem? A tinédzser prostituált szerepe azért is legendás, mert John Hinckley Jr. ekkor figyelt fel a színésznőre, aki iránt beteges vágyakat érzett, hogy neki imponáljon merényletet követett el Reagan elnök ellen.
#3

78 Las Vegas, végállomás  (1995)

(15) (11)

dráma | romantikus

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte,... több»

Két, a társadalom perifériájára került személy, egy alkoholista és egy prostituált, akiket mindenki lenéz, mégis egymásra találnak. Egy nagyon furcsa szerelem alakul ki köztük, ahol az Elizabeth Shue által játszott utcalányból őrangyal lesz.
#2

85 Moulin Rouge!  (2001)

(27) (30)

dráma | musical | romantikus | szatíra

Disney+

A századfordulós Párizsban egy tehetséges fiatal író, Christian belecsöppen Toulouse-Lautrec bohém körébe. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságba, ahol Christian... több»

A Moulin Rouge gyönyörű dívája, Satine amikor a fények kihunynak a fényűző színpadon az óriás elefántos lakosztályán gazdag férfiakat fogad, akik befektetnek Harold Zidler bohém produkcióiba. Így találkozik a lány a "nevenincs" és pénztelen íróval, Christian-nal is, akit egy gazdag hercegnek hisz.
#1

84 Álom luxuskivitelben  (1961)

(17) (43)

dráma | romantikus | szatíra | vígjáték

A fiatal, reményteli, ám mégis titokzatos Holly (Audrey Hepburn) a fiatal lányok nagyvilági életét éli New York városában, ahol egyre másra járja a különböző partikat, és... több»

Filmes és irodalomkedvelő körökben is folyamatos vita tárgyát képezi, hogy Holly Golightly prostituált-e vagy sem? Ma talán inkább eskort lánynak mondanánk, hiszen a sikkes és divatos lányt bármelyik férfi szívesen látná maga mellett egy-egy összejövetelen. Ám Holly ennél többre vágyik, így minden nap a Tiffany's ékszerbolt előtt majszolja el reggelijét és álmodozik egy jobb jövőről. Talán Paul Varjak képében végre beköszönt a szerelem?