Michael Bay mentős filmje a leggyorsabb dolog, ami négy keréken pörgött az utóbbi időben - na, jó...ha a #tudjukkmit nem számítjuk ide.

A Rohammentő háttere

Laurits Munch-Petersen és Lars Andreas Pedersen dán filmesek még 2005-ben kiadták a Mentőautó című kultikus thrillert, amely két testvérről szól, akik egy rablást hajtanak végre, és ehhez eltérítik a címben szereplő mentőautót. Mindenki egyetértett: A film igazi ász volt. 

A remake

Tizenhét évvel később az új filmben Bay Los Angelesbe költöztette a helyszínt, és felturbózta az SFX-et. Ezzel pedig, az eredmény még felvillanyozóbb, mint legmerészebb ábrándjainkban. Természetesen korábban is voltak nagy sebességű üldözéses filmek. Arra viszont már nem emlékszünk, hogy egy film mikor égetett el utoljára több abroncsot, hagyott hátra ennyire megperzselt aszfaltot, széttört szélvédőket és mikor használt ekkora robbantásokat...

A Rohammentő ott van a legjobb Jake Gyllenhaal filmek listáján?

Egyértelműen. A 2005-ös BAFTA-díjas Túl a barátságon identitásválsággal küzdő főszereplőjétől kezdve a 2014-es Éjjeli féregben alakított borzalmasan etikátlan újságíróig mindent eljátszott. 

Gyllenhaal Dannyje minden, amit gyűlölnünk kell: egy sima beszédű manipulátor, aki egy lángoló világba hurcolja testvérét. De a színész árnyalt teljesítménye nyomán megtalálhatod önmagad egy apró, félrevezetett részét, aki hajlandó lesz arra, hogy szimpatikusnak tartsa...

„Nem mi vagyunk a rosszfiúk – makacskodik Danny, miközben a járulékos kár egyre nő. – Mi csak azok a srácok vagyunk, akik haza akarunk jutni."

A Rohammentő alatt Gyllenhaal annyira bevonódott, hogy alkalmanként rendezői feladatokat is elvállalt. "Előfordult, hogy elvette Mike-tól a kamerát – mondta Abdul-Mateen –, körülnéztél, és láttad, hogy Jake forgatja a jelenetet. Soha nem láttam még ehhez foghatót.”

70 Rohammentő  (2022)

akció | dráma | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Három élet örökre megváltozik egy nap Los Angeles utcáin. Will Sharpnak sürgősen pénzt kell szereznie valahonnét, hogy fedezni tudja felesége kórházi számláit, végső... több»