10 meglepő érdekesség a Durr, durr és csók című filmről

Több, mint 15 éve mutatták be Shane Black nagy sikert arató és máig népszerű vígjátékát, a Durr, durr és csók című filmet, amit Black nem csak megrendezett, de a forgatókönyvet is ő írta. A történet alapötletét regénye, a Bodies Are Where You Find Them (kb: „A testek ott vannak, ahol megtalálod őket”) szolgáltatta. A filmet a remek sztori és a humor mellett Robert Downey Jr. és Val Kilmer parádés alakítása tette igazán emlékezetessé. A premiert a Cannes-i Filmfesztiválon tartották 2005 májusában, de a mozikba csak októberben került. A produkció elsősorban fekete humora és neo-noir jellege miatt nyerte el a közönség tetszését, de mi nem csak ezek miatt rajongunk érte.

Lássuk hát a megígért érdekességeket!

1. Harry Lockhart szerepét az eredeti tervek szerint Johnny Knoxville kapta volna, de végül Robert Downey Jr.-nál landolt a szerep.

2. Robert Downey Jr. beválogatása nem volt zökkenőmentes. A színész a múltban köztudottan drog- és alkoholproblémákkal küszködött, de végül Mel Gibson ajánlására rábólintott a dologra Shane Black.

3. Robert Downey Jr. alkoholproblémái miatt Val Kilmer szokásával ellentétben egy kortyot sem ivott a forgatás alatt.

4. Val Kilmer a filmben egy ötezer dolláros Louis Vuitton márkájú, speciálisan sofőröknek készült cipőt visel.

5. Val Kilmer egyébként több mint 20 kg-t fogyott a szerep miatt, amit korábban szedett fel a Nagy Sándor, a hódító című filmben kapott szerepe miatt.

6. A film angol címe Kiss Kiss Bang Bang, amit a brit szlengben a kémfilmekre használnak. A címet állítólag Val Kilmer ajánlotta Shane Blacknek.

7. A film címét többször is megváltoztatták. Először You’ll Never Die in This Town Again (kb: „Soha többé nem fogsz meghalni ebben a városban”) munkacímen futott, majd L.A.P.I. és Bang címen is futott. Ezt követően jött a végleges Kiss Kiss Bang Bang.

8. Perry van Shrike szerepét az eredeti tervek szerint Harrison Ford kapta volna meg, de a színész kihátrált a projektből.

9. Amikor kiderült,  hogy Harrison Ford távozott a produkcióból, a Warner Bros. alaposan lecsökkentette a film költségvetését.

10. Amikor a Warner Bros. megvágta a film költségvetését, megbízta Joel Silvert azzal, hogy felügyelje a gyártást. Ez nagyon előnyös volt Shane Black számára, akinek így csak egyetlen emberrel kellett egyeztetnie az ötleteit egy egész csapat helyett.

akció | krimi | misztikus | szatíra | thriller | vígjáték

Harry, a kisstílű tolvaj (Robert Downey Jr.) egyik rablása balul sül el, és egy színész meghallgatáson bújik el. A következő pillanatban már Hollywodban találja magát, miután... több»