10 színésznő, aki végigmeztelenkedte a filmjét

Tény, hogy a női meztelenség sokkal gyakrabban fordul elő a filmekben, mint a férfi meztelenség, ugyanakkor fontos kérdés, hogy egy-egy hollywoodi produkció esetében mindez csupán marketing célokat szolgál-e. Az alábbi összállításunkban szereplő filmek azonban kétségtelenül bebizonyították, hogy a meztelen női test ábrázolása akár komoly tabukat is döntögethet.

#10

74 Életerő  (1985)

(4) (17)

akció | horror | misztikus | romantikus | sci-fi | thriller

Egy nap az emberiség különleges felfedezést tesz, amikor egy lezuhant földönkívüli űrhajóban üvegtartályokban eszméletlen lények testére bukkannak. Amikor az idegenek... több»

Mathilda May látványától aligha lehet elszakadni, annak ellenére sem, hogy a film jócskán tartogat hátborzongató jelenetet. A hírhedten nevetséges Cannon Films sci-fi horror eposza nagyjából az utolsó szöget verte be az egykor nagyra becsült rendező, Tobe Hooper mainstream karrierjének koporsójába. De ennek nem a rengeteg meztelenkedés volt az oka.
#9

horror | sci-fi | vígjáték

Egy orvosi eszközöket tároló raktárház vezetője, Frank beavatja új kollégáját, Freddy-t egy szörnyű titokba: azt állítja, hogy George A. Romero klasszikus zombi-filmje, Az... több»

George A. Romero klasszikusának folytatása, amely sokkal inkább Linnea Quigley pucér jelenete miatt vált emlékezetessé. Ez az a film, amely igazán elindította Quigley-t a horrorok sikolykirálynőjeként, és amely megadta az alaphangot karrierjének. Sok ruhát nem viselt, az már biztos.
#8

66 Up!  (1976)

vígjáték

Az egész Adolf Schwartz halálával keződött, miután valaki egy piráját helyezett a fürdővizébe. De ki lehetett a tettes?

Karrierje során Russ Meyert gyakran vádolták pornográfiával, Kitten Natividad merész alakítása pedig mintha nem is kívánná cáfolni mindezt. Ez a film nagyobb hangsúlyt fektet a teljes meztelenségre és a megrázó szexjelenetekre, mint bármi másra...
#7

dráma | kaland

A kitaszított főhőse Gerald, aki úszóedzőként tevékenykedik. Egy nap reklámot ad fel a Time Out magazinban: partner keres egy évre, egy elhagyatott, trópusi szigeten szervezendő... több»

Amanda Donohoe főszereplésével a film egyik legizgalmasabb aspektusa, hogy teljesen természetessé teszi a meztelenséget. Lehet azt mondani, hogy a színésznő meztelen jeneteivel csak a férfi nézőket akarták lekenyerezni, de ne felejtsük el, hogy a 48 éves Oliver Reed is szinte minden képernyőidejét meztelenül tölti...
#6

71 Véres Valentin 3D  (2009)

(14) (6)

horror | misztikus | thriller

Néhány évvel ezelőtt a sulibálon a kissé különc Jeremyt alaposan megalázza a menő Page, és barátnői. Mára az egykori tinikből bombáző nők váltak, és rég elfelejtették... több»

Tény, hogy a 3D filmek Patrick Lussier rendezésével váltak népszerűvé, ám erre filmre sokkal inkább Betsy Rue miatt fogunk még évekig emlékezni. Az egy dolog, hogy az alkotók a 3D-t kihasználva csákányokat dobáltak a közönség arcába, de egy energikus, teljesen meztelen szexjelenettel is előrukkoltak.
#5

vígjáték

Úristen, újra itt egy amerikai kamaszokról szóló film. Ebben is van minden, ami ehhez kell: túlfűtött tinédzserek, az iskola menő pasija, és persze a csúnya lány, aki a végére... több»

Kétségtelen, hogy Cerina Vincent pucér jelenetei emlékezetesnek számítanak, ám arról sem szabad megfeledkezni, hogy Joel Gallen rendezése arra is rámutatott, hogy a meztelenkedés bizony csakugyan lehet akár humor forrása is.
#4

horror

Egy nő bosszút esküszik, mivel úgy érzi, mások a felelősek férje haláláért, aki öngyilkosságot követett el.

A kultuszfilmek rajongói számára kötelező darab, aki ismeri a filmet, az pedig tudja, hogy Soledad Miranda egyszerűen félelmetesen gyönyörű a produkcióban. Fülledt hangulatú európai mozi, melyben a főszereplő a testét szó szerint fegyverként használja: elcsábítja, majd meggyilkolja a férfiakat, és egy nőt, aki öngyilkosságba hajszolta a férjét.
#3

75 A halott túlélő  (2009)

(9) (3)

dráma | misztikus | thriller

A történet azzal indul, hogy egy fiatal tanárnő, Anna (Christina Ricci) élete egyik legrosszabb napján, temetésen vesz részt, valamint ezek után az esti vacsora egy szakításba... több»

Christina Ricci karrierje későbbi szakaszában egyre ritkábban volt látható komolyabb szerepekben, ez alól pedig ez a film sem kivétel. Legyünk őszinték, ez a film semmilyen mértékben nem maradt emlékezetes, legfeljebb a gyereksztár szerepét levetkőzni akaró Ricci meztelenkedése juthat eszünkbe róla.
#2

44 A hercegnő  (1983)

(1)

fantasy | kaland

Deathstalker néhány utazóval az oldalán elindulm, hogy egy nagy megmérettetésen kiderüljön, ki a legerősebb harcos. több»

Lana Clarkson Kiaraként a köpenye alatt nem visel mást a filmben csupán egy tangát. Ez elég is ahhoz, hogy bárki megbizonyosodhasson arról, hogy a varázslók, harcosok és szörnyek világa nem csupán gyermekmese lehet. Azt is tegyük hozzá, hogy magához a filmhez igen keveset tettek hozzá a színésznő fedetlen keblei.
#1

73 Showgirls  (1995)

(8) (12)

dráma

Nomi végre eljutott álmai városába, Las Vegasba. A szerencsejáték, a pénz, a szex és persze a showműsorok fõvárosába. Feltett szándéka, hogy nagymenõ táncosnõ lesz belõle.... több»

 Elizabeth Berkley egyik első komolyabb szerepét hozza a filmben, amely akár a karrierjébe is kerülhetett volna, ettől függetlenül a színésznő enyhén szólva is emlékezetes alakítást nyújtott, nem is volt kegyes a filmhez a korhatár bizottság. Azt pedig csak margóra jegyezzük meg, hogy a főszerepet eredetileg Drew Barrymore-nak szánták.