15 év után az új sikerfilm megdöntötte A sötét lovag rekordját

A Warner Bros. filmvállalat pontosan 100 éve létezik. De amit most a Barbie-val elértek, arra ez alatt az idő alatt még nem volt példa.

Az ikonikus babáról készült legújabb adaptáció csak az amerikai belföldi piacon már 537,4 millió dollárt hozott. Ezt korábban soha egyetlen Warner-film sem érte el.

A korábbi rekordtartó Christopher Nolan A sötét lovag című, hamar kultikussá vált trilógiájának első epizódja volt, amely 2008-ban 534,9 millió dollárt hozott. Ez a 15 éves rekord történelmi eredmény. Volt. Egészen mostanáig.

A játékadaptáció már világszinten is a lenyűgöző 1,2 milliárd dollárnál tart, ezzel újabb bevételi rekordot készül megdönteni. A Warner történetének legsikeresebb filmje az összes ország bevételei alapján jelenleg még mindig a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész. A filmsorozat befejezése mintegy 1,34 milliárd dollárt hozott a stúdiónak.

2023 júliusi megjelenése óta a Barbie már több rekordot is megdöntött világszerte. A két sztár, Margot Robbie és Ryan Gosling számára ez egyértelműen eddigi karrierjük legsikeresebb filmje. Észak-Amerikában pedig ez a legsikeresebb film, amelyet nő rendezett.

Világviszonylatban a Jégvarázs 2, amelyet Jennifer Lee Chris Buckkal közösen rendezett, még éppen tartja magát és nyúlfarknyival megelőzi Greta Gerwig filmjét. A Barbie-nak 1,45 milliárd dollárt kellene keresnie ahhoz, hogy ezt a rekordot is elhódítsa.