2020.11.23   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Napjainkban A mandalori tölti be azt a szerepet, amit néhány éve még a Trónok harca töltött be. Vagyis a sorozatét, amiről mindenki beszél, még azok is, akiket annyira nem érdekel. A jelenleg második évadánál járó széria minden epizódjával ezernyi kérdést vet fel és csak néhányat válaszol meg, hogy végig fenn is tartsa a rajongói érdeklődést. De nem csak a sztori érdekes, hanem a forgatások is.

89 A mandalori  (2019)

Van is néhány olyan érdekes tény A mandaloriról, amikről talán még nem hallottál. Szemezgessetek!

1. A mandalori forgatása egy újszerű technológiával zajlik, amelyben a valódi díszleteket ötvözik az utólag renderelt hátterekkel, így a színészek nem csak egy sivár zöld háttér előtt forgatnak.

2. Baby Yoda jeleneteinek döntő többségében egy bábot használtak, csak nagyon kevés esetben alkalmaztak CGI-t, de amikor muszáj volt, akkor is igyekeztek a lehető legélethűbbre megalkotni a mozgásokat.

3. Baby Yoda bábjának életre keltése két technikus összehangolt munkáját követeli meg: egyikük a szemét és a száját mozgatja, míg a másik az arca többi részét, beleértve a füleit is.

4. Baby Yoda finoman szólva sem költséghatékony karakter: a báb, amelyet a közeli jeleneteknél használnak, potom 5 millió dollárba került.

5. Az első évad harmadik és hetedik részét rendező Deborah Chow az első nő, aki valaha Star Wars-filmet rendezhetett.

6. A mandalori forgatása nagyon népszerű hely volt Hollywoodban, hiszen többek közt Steven Spielberg, a Cohen-testvérek és Seth Rogen is meglátogatta a munkálatokat.

7. Pedro Pascal rögtön a szerződése aláírása után felpróbálhatta a filmben hordott sisakját.

8. Cara Dune karakterét kezdettől fogva Gina Caranora írta Jon Favreau, ő is volt az egyetlen színésznő, akit meghallgattak rá.

9. Werner Herzog egyetlen Star Wars filmet sem látott mielőtt aláírta volna a szerepét.

10. Pedro Pascalt valójában nem láthattuk a negyedik részben, ugyanis az összes jelenetben a dublőre szerepelt. A párbeszédeket később utólag fel.

11. A jelenet, ahol Mando és Cara Dune az AT-ST elől menekülnek, valójában egy tisztelgés a Jurassic Park előtt.

12. Amikor Omera és Mando a gyerekeket nézi egy ablakon keresztül, az pedig %15162 % előtti tisztelgés.

13. Gina Carano és Bryce Dallas Howard közösen tervezték meg Cara Dune kosztümjét, aminél szempont volt a robosztus megjelenés és a színésznő nőiességgének kiemelése is.

14. Gina Carano kétszer is elájult a forgatáson, amikor azt a jelenetet vették fel, ahol Baby Yoda az erővel fojtogatja Cara Dune-t.

15. A hetedik és nyolcadik részben szereplő rohamosztagosokat egy rajongói csoport, a 501st Legion tagjai alakították.

16. Ming-Na Wen történelmet írt, amikor szerepelt a sorozatban, ezzel ugyanis ő az első ember, aki volt már Disney-hercegnő (Mulan), Marvel-karakter (A SHIELD ügynökei) és Star Wars szereplő is.