A legjobb 7 karácsonyi horrorfilm, amit nem szabad kihagynod!

A családok gyakran használják az ünnepeket ürügyként arra, hogy megismételjék a Repülők, vonatok és automobilok és a Manó című filmeket. A lakosság egy bizonyos része számára azonban az ünnepi időszak a horrorról szól. Bár az 1970-es évek közepéig nem alakult ki igazán, az "ünnepi horror" egy virágzó alműfaj, amely gyakran komédiával kombinálva mesél el őrült pulykákról és halálos mézeskalácsemberekről. Ha még sosem láttad, ahogy a Mikulás lekaszabol valakit, íme néhány film, ami ezen változtathat

#7

78 Vérapó  (2022)

(13) (17)

akció | krimi | thriller | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

Amikor szenteste egy csapat zsoldos betör egy gazdag család birtokára, és túszul ejti minyannyiukat, egy váratlan ellenféllel találják szembe magukat. A Télapó ugyanis a házban... több»

A Vérapó egy 2022-es amerikai karácsonyi akció-vígjáték, melynek főszerepében David Harbour játssza a Mikulást, aki zsoldosok ellen harcol, akik túszul ejtettek egy gazdag családot az otthonukban, rendezője Tommy Wirkola, forgatókönyvírói Pat Casey és Josh Miller. A főszerepekben John Leguizamo, Alex Hassell, Alexis Louder, Edi Patterson, Cam Gigandet, Leah Brady és Beverly D'Angelo látható. Karácsony este a Mikulás egy bristoli kocsmában iszogat, ahol egy bevásárlóközpontban élő Mikulásnak azon siránkozik, hogy a gyerekek kezdik elveszíteni a karácsonyi hangulatot, és egyre anyagiasabbak lettek. A rénszarvasai által húzott szánján távozik, megdöbbentve és megörvendeztetve a kocsma csaposát, mielőtt véletlenül lehányja őt a szánjáról.Jason Lightstone, elhidegült felesége, Linda és lányuk, Trudy Jason gazdag és nyers anyjának, Gertrude-nak vidéki kúriájába utazik, hogy a karácsonyt a pazar családi vállalkozásból finanszírozott, pazar birtokán ünnepeljék. Csatlakozik hozzájuk Jason alkoholista nővére, Alva, annak új barátja, a leendő akciósztár Morgan Steele és Alva fia, Bertrude. Miután rájön, hogy nem vitte el Trudyt a bevásárlóközpontba a Mikuláshoz, Jason könyörög Lindának, hogy béküljön ki vele, Jason pedig megígéri, hogy otthagyja a Gertrude-nak dolgozó állását, és mindent maga mögött hagy. Talál egy régi walkie talkie-t, amelyet Trudynak ad, hogy "beszéljen a Mikulással".
#6

59 You Better Watch Out  (1980)

(2) (4)

horror | thriller

Harry gyerekként ráébred arra, hogy a Mikulás nem létezik, ráadásul látja, amint az apja jelmezben simogatja az anyját. A mentálisan sérült fiú felnőttként egy játékgyárban... több»

Néhány évvel azelőtt, hogy a Csendes éj, halálos éj tüntetéseket váltott ki a Karácsonyi gonosz egy radikalizálódott Mikulást állított a történet középpontjába. A film főszereplője, Harry Stadling gyerekkorában kezd először furcsa gondolatokat kapni a fejében, amikor látja, hogy a "Télapó" (valójában a jelmezes apja) az anyját fogdossa. Ezután egészségtelenül megszállottja lesz az ünnepi időszaknak, azzal áltatja magát, hogy ő a Mikulás, és ámokfutásba kezd. A film leginkább a szuperrajongó John Waters miatt nevezetes, aki kommentárt adott a DVD-hez, és komoly kultikus hitelt adott a Christmas Evilnek.
#5

horror

Egy zavarodott maszkos Télapó a városba érkezik egy kis karácsonyi vérontás kedvéért. Nyomában megcsonkított áldozatok és véres helyszínek árulkodnak a kegyetlen... több»

Az All Through the House-ban egy újabb mikulásvágó garázdálkodik, de a nagy rejtély itt az, hogy ki az. Ez a gonosztevő maszkot visel, miközben a külvároson keresztül száguldozik - és ahogy a műfaj diktálja, útközben egy csomó promiszkuális fiatal párral végez. A rejtélyt egy évekkel korábban eltűnt kislány eltűnése köti össze.
#4

76 Véres karácsony  (2005)

(1)

fantasy | horror | vígjáték

A filmvilágban minden túlzásba vitt jelenségnek megszületik az ellenpólusa. Ha megpróbáljuk elképzelni a kötelezõ, álságos, közmegegyezéssel elõadott karácsonyi... több»

Gondolkodtál már azon, hogy honnan jött a Mikulás? Ez a horrorkomédia azt állítja, hogy a lehető legrosszabb embertől származik: A Sátántól. Az ördög fia sok évvel ezelőtt elvesztett egy fogadást, és kénytelen volt jókedvű ajándékozónak kiadni magát. Most azonban lejártak a fogadás feltételei, és igazi démonként akar viselkedni; ebbe nyilván beletartozik Fran Drescher és James Caan megölése is.
#3

64 Krampusz  (2015)

(51) (6)

dráma | fantasy | horror | vígjáték

Krampusz filmtartalom: Hiába közelednek az ünnepek, Max (Emjay Anthony) családja nem találja meg a közös hangot, és az ünnepi béke helyett folyamatosak a viták. A fiú... több»

Bár sok amerikai nem tud róla, a krampusz évszázadok óta terrorizálja a németajkú gyerekeket. A néphagyomány szerint ő egy karácsonyi démon, aki a rossz gyerekeket bünteti. (Részben kecske is.) Ez egy jó kis horrorfilm-alapanyag, így természetesen a Krampusz megérdemelte a saját játékfilmjét. A filmben azért hívják meg, mert egy nagy külvárosi család elveszíti karácsonyi jókedvét. A családnak van egy osztrák nagymamája, aki gyerekkorában találkozott a Krampusszal, így az visszatér, hogy megbüntesse az utódait. Egy igazán borzalmas Jack-in-the-Boxot is animál.
#2

fantasy | horror | kaland

A film története Finnországban játszódik, amikor egy kutatócsoport felfedezi a jégbe fagyott Mikulás tetemét. A megtalált Télapó azonban kicsit sem hasonlít a gyermekek... több»

Ez a finn film igazán bizarr módon bomlasztja szét a Mikulás-históriát, és ezt nem könnyű egy gyors cselekmény összefoglalójában elmagyarázni. De a Rare Exports egy kis közösségről szól, amely a Korvatunturi hegy lábánál él, egy nagyszabású ásatási projektről, egy rakás döglött rénszarvasról és egy hátborzongató, öreg, meztelen fickóról, aki lehet, hogy a Mikulás, de lehet, hogy nem. A havas háttérnek köszönhetően a filmet A dologhoz hasonlítják, de a hős itt nem valami Kurt Russell-klón, hasonlóan tollas hajjal. Hanem egy csapat komoly gyerek és szkeptikus apukájuk, akik mindannyian épségben akarják túlélni az ünnepeket.
#1

79 Fekete karácsony  (1974)

(7) (21)

horror | misztikus | thriller

A karácsonyi szünetben egy lánykollégium ott maradt lakóit egy ismeretlen férfi hívogatja és obszcén szavakat suttog. A pszichopatának azonban ennyi nem elég és elkezdi... több»

Illetve, ugyanaz az ember, aki az Egy karácsonyi történetet hozta nekünk, hozta el nekünk annak csavaros unokatestvérét is. Mielőtt Bob Clark társíró és rendező lett volna az 1983-as Ralphie Parker-sagában, ő irányította a Fekete karácsonyt. A filmben egy csapat diákszövetségi nővért követünk nyomon, akiket egy férfi szisztematikusan kirabol, aki folyamatosan fenyegető telefonhívásokat intéz a házukba. Ja, és mindez az ünnepek alatt történik. A Fekete karácsonyt gyakran tartják az ünnepi horror keresztapjának, de a slasher-színtéren is elég korán megjelent. Ugyanabban az évben mutatták be, mint a Texasi láncfűrészes mészárlást, és négy évvel előzte meg a Halloween-t a mozikban.