5 hollywoodi sztár, aki mindent feláldozott... egy rossz filmért

Egyszerre tud lenyűgözőnek és némiképp őrültségnek tűnni az az elhivatottság, amelyet néhány színész hajlandó tanúsítani egy-egy szerepre való felkészülés során.

Daniel Day-Lewis, Robert De Niro, Christian Bale hónapokat hajlandóak áldozni arra, hogy mind szellemileg, mind pedig fizikailag is felkészüljenek a szerepükre, amely persze időnként komoly testi és lelki kimerültséget képes okozni. 

Akadnak persze olyan sztárok is, akik jóval kevesebb energiát és időt fektetnek karakterük mélyebb megelevenítésére. Az alábbi összeállításunkban azonban olyan színészek kaptak helyet, akik mindkét kategóriába is sorolhatóak, rosszul megválasztott szereppel azonban elég csúnyán el is hasaltak.

 

#5

58 Chapter 27  (2007)

(2) (1)

dráma | életrajzi | krimi | történelmi

A Chapter 27 című életrajzi filmdráma a legendás Beatles egykori legmarkánsabb tagjának, John Lennon meggyilkolásának központi figuráját, Mark David Chapmant állítja előtérbe.

A Chapter 27 Mark David Chapman történetét meséli el, aki 1980-ban meggyilkolta John Lennont. Chapmant Jared Leto alakítja a filmben, aki a szerep kedvéért nevetségesen sok kilót szedett fel azzal, hogy olívaolajjal kevert fagylaltot evett. Ez a film lehetőséget adott neki, hogy megmutassa, mennyire érett színész, csakhogy a Chapter 27 nem kínál semmi újat Chapmanről, vagy arról, hogy miért tette, amit tett. Ráadásul valójában elég unalmas is. A szerepért Jared Leto nyomorúságos diétát követett, ami miatt köszvényt kapott, és bár az ő szerepe messze a legjobb része volt a filmnek, maga a film nem volt méltó erre az erőfeszítésére.
#4

49 Háború a Földön  (2000)

(4) (9)

akció | kaland | sci-fi | szatíra

A Háború a Földön című kalandfilm a 2000-es évek elején játszódik, amikor a pszikló faj megtámadja a Földet és gyakorlatilag azonnal le is törik az emberiség ellenállását.... több»

Ha azt mondanánk, hogy a film bukás volt, az nem lenne elég kifejező. A Háború a Földön egy mondvacsinált sci-fi, amelyet manapság minden idők egyik legrosszabb filmjeként tartanak számon. Kész szerencse, hogy néhány stábtag karrierje megúszta, miután részt vette a film munkálataiban. John Travolta azonban már nem volt ilyen szerencsés, a Háború a Földön ugyanis alaposan aláásta a színész renoméját. A Háború a Földön megjelenése után a színész nagyon kevés figyelemre méltó produkcióban kapott szerepelt, noha Travoltáról köztudott, hogy mindig is szerette volna megcsinálni a filmet.  
#3

dráma | sportfilm

Az All Things Fall Apart című filmdráma egy ígéretes futballtehetség utolsó főiskolai évét kíséri végig.

Szegény 50 Cent, nagyon igyekezett, hogy a filmben minél hitelesebb alakítást nyújtson. A rapper egy Deon nevű amerikai futballistát formált meg, akinek karrierje csúcsán rákos megbetegedéssel kell szembenéznie. A szerep miatt 50 Cent közel 30 kilót fogyott mindössze kilenc hét alatt. Ráadásul néhány tetoválását is eltávolították, amely alapból nem túl kellemes. A film azonban enyhén szólva is csúnyán elhasalt, a mai napig egy nagyon olcsó Oscar-csalinak tartják a kritikusok. Csupán hab a tortán, hogy a produkciót egyenesen DVD-n adták ki, amely enyhén szólva sem tett jót a renoméjának.
#2

73 Showgirls  (1995)

(8) (12)

dráma

Nomi végre eljutott álmai városába, Las Vegasba. A szerencsejáték, a pénz, a szex és persze a showműsorok fõvárosába. Feltett szándéka, hogy nagymenõ táncosnõ lesz belõle.... több»

A Saved by the Bell című népszerű családi sitcom lezárása után Elizabeth Berkley úgy döntött végleg maga mögött hagyja az olyan szerepeket, amely minden korosztály számára befogadható. Nomi Malone karaktere talán túl nagy váltásnak is számít. A Showgirls egy erotikával átfűtött történet, Berkley pedig meg is mutatja magát a filmben. Noha  Showgirls csakugyan pikáns produkció, ennél többet azonban nem nagyon tud nyújtani a néző számára, így mind a kritikusok, mind pedig a nézők körében elhasalt. A későbbiekben Berkley ugyan kapott még néhány kisebb szerepet, 2011 után azonban szinte semmilyen filmben nem volt látható a színésznő.  
#1

dráma | életrajzi

TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Steve Jobsot a Földön mindenütt zseniális elmeként ünneplik, akinek találmányai forradalmasították a világunkat. Jobs kétségkívül az egyik legkarizmatikusabb és... több»

Joshua Michael Stern rendezése gyakorlatilag az első kísérlet lett volna arra, hogy Steve Jobs élettörténete végre filmes feldolgozást kapjon. Az Ashton Kutcher főszereplésével készült Jobs egyértelműen ambíció hiányában szenved, a sztori enyhén szólva sem mélyül el jobban az általa feldobott témában, ráadásul semmi érdekeset sem tud elmondani az információs technológia egyik legnagyobb cége mögött álló emberről. A felkészülés során Kutcher úgy döntött, hogy Jobs étrendjét is követi majd, amely kizárólag gyümölcsből, diófélékből, magvakból és vízből állt. Napokkal a forgatás megkezdése előtt azonban a fiatal színészt kórházba kellett szállítani hasnyálmirigy-gyulladás miatt.