7 kihagyhatatlan új sorozat és évad, amit a jövő héten nézhetsz (február 26. - március 3., 2024)

Izgalmas újdonságokkal fordulunk márciusra, a sorozatrajongók már most dörzsölhetik a tenyerüket. Az előttünk álló héten ugyanis hét vadonatúj sorozat vagy évad premierje vár rájuk, köztük olyanokkal, mint A sógun, a Párizsi alvilág vagy a Resident Alien új évada.

A hét talán legnagyobb durranás A sógun, ugyanis James Clavel méltán híres regényének feldolgozása lesz, Hiroyuki Sanada főszereplésével, aki az egyik legnépszerűbb ázsiai színész Hollywoodban. De érdemes lehet odafigyelni az Amerikai összeesküvés: A polipgyilkosságok című dokumentum-sorozatra is a Netflixen, hiszen a szolgáltatónak általában elég jól működnek az ilyen műsorai.

A fenti kettőn kívül jön még a spanyol-mexikói Vörös királynő, amely egy elrabolt örökösnőről szól, a török családi dráma, a Vastaps, illetve a francia Párizsi alvilág is, amelynek címe elég beszédes.

Szintén érdemes lehet odafigyelni a Valaki etesse meg Philt! című dokumentum-sorozatra is, amelyben Philip Rosenthal körbeutazza a világot, hogy a leghíresebb éttermeket mutassa be. Immár a hetedik évadra készülhetünk. Végül, de nem utolsósorban egy igen népszerű sorozat, a Resident Alien is megkapja végre régóta várt harmadik évadját.

#7

dokumentum

Netflix

Nyolc vadonatúj epizód, amelyekben Phil kalandjait követhetjük nyomon Skóciában, Tajpeiben, Washingtonban, Mumbaiban, Dubaiban, Izlandon és az „igazi” Orlandóban. több»

Egy dokumentum-sorozat Rosenthaltól, amelyben bejárja a világot miközben különböző ételeket kóstol meg. Rosenthal a sorozat során elutazik Saigonba, Lisszabonba, Bankokba, Tel Avivba, Mexico városba és New Orleansba, hogy meglátogassa a híres éttermeket, családi vendéglőket és útszéli étkezőket, és hogy bemutassa az ételüket. Nyolc vadonatúj epizód, amelyekben Phil kalandjait követhetjük nyomon Skóciában, Tajpeiben, Washingtonban, Mumbaiban, Dubaiban, Izlandon és az „igazi” Orlandóban. Premier március 1-én a Netflixen.
#6

63 Párizsi alvilág  (2024)

(1)

akció | dráma | krimi

Netflix

Belemerülhetünk a párizsi bűnözői alvilágba, ahol Lyna találkozik a rejtélyes és brutális Furie-val, aki nemcsak túlélni képes ebben a környezetben, hanem vezetővé is vált. több»

Az apja halálát megbosszulni akaró Lyna, a normális élet egyszerűségére vágyó fiatal nő a párizsi bűnözői alvilág békefenntartójának, a Fúriának szövevényes hálójába keveredik. Annak ellenére, hogy elszántan próbál ellenállni a végzet könyörtelen vonzásának, hamarosan rájön, hogy a sorsától való megmenekülés korántsem lesz egyszerű. Premier március 1-én a Netflixen.
#5

88 Resident Alien  (2021)

(8)

dráma | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

Netflix

A sorozat egy földönkívülit mutat be, aki kényszerleszállást hajt végre a bolygón, majd beilleszkedik mint egy coloradói kisváros orvosa. Titkos küldetése a Földön rövid... több»

A sorozat egy földönkívülit mutat be, aki kényszerleszállást hajt végre a bolygón, majd beilleszkedik mint egy coloradói kisváros orvosa. Titkos küldetése a Földön rövid időn belül morális dilemmába taszítja, miután megtapasztalja az életet világunkban. Premier március 1-én a Netflixen.
#4

NA Vastaps  (2024)

dráma

Netflix

Az egzisztenciális szorongással és a múltbéli élete utáni vágyakozással küszködő férfi ebben az évtizedeken átívelő drámában próbál eligazodni furcsa családjában. több»

Egy anya, egy apa és egy gyermek... Egy gyermek, aki megkérdőjelezi a létezés természetét. A történet egy családot és évtizedeken átívelő útjukat követi, miközben szemtanúi lehetünk, ahogy szembeszállnak egymással és az őket körülvevő társadalommal. Premier február 29-én a Netflixen.
#3

thriller

Amazon Prime Video

Egy tehetséges nőnek az intellektusa lehetőséget ad arra, hogy a titkos európai rendőrség élére álljon. De ez visszafelé sül el, és mindent elveszít. Az otthonában elkövetett... több»

Egy tehetséges nőnek az intellektusa lehetőséget ad arra, hogy a titkos európai rendőrség élére álljon. De ez visszafelé sül el, és mindent elveszít. Az otthonában elkövetett gyilkosság és az elrabolt örökösnő ügyét követően volt felettese siet segítségére egy rendőrrel, aki visszahelyezheti őt pozíciójába. Premier február 29-én az Amazon Prime-on.
#2

dokumentum | krimi

Netflix

Amikor Danny Casolaro újságírót holtan találták egy szálloda fürdőkádjában, a rendőrség öngyilkosságnak minősítette az esetet. Családja és kollégái azonban úgy vélik,... több»

Amikor Danny Casolaro újságírót holtan találták egy szálloda fürdőkádjában, a rendőrség öngyilkosságnak minősítette az esetet. Családja és kollégái azonban úgy vélik, hogy azért gyilkolták meg, mert az általa „Octopus”-nak nevezett összeesküvés után nyomozott – egy rejtett szervezet után, amely kapcsolatban állt lopott kormányzati kémszoftverekkel, megoldatlan gyilkosságok sorozatával és a 20. század néhány legnagyobb politikai botrányával. Évekkel később Christian Hansen kutató azon fáradozik, hogy feltárja a Casolaro halála mögött álló titkokat, és a történetet, amely megölte őt. A négyrészes dokusorozat egy évtizedek óta tartó rejtélyt nyomába ered. Premier február 28-án a Netflixen.
#1

52 A sógun  (2024)

(6) (3)

dráma | kaland | történelmi

Disney+

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik, egy egész évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán. A producer Hiroyuki Sanada játssza Lord Yoshii Toranaga szerepét, aki az életéért küzd, mivel ellenségei a Régensek Tanácsában összefognak ellene. Amikor egy rejtélyes európai hajót találnak egy közeli halászfaluban, annak angol hajósa, John Blackthorne (Cosmo Jarvis) olyan titkokat hoz magával, amelyek segíthetnek Toranagának a hatalom mérlegét az ő oldalára billenteni, és megszüntetni Blackthorne saját ellenségeinek - a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek - félelmetes befolyását. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmácsnővel, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemesasszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben urát szolgálja ebben a feszült politikai helyzetben, Marikónak össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát, a hit iránti elkötelezettségét, amely megmentette őt, és a néhai apja iránti kötelességét. Premier február 27-én a Disney+-on.