7 perces álló ovációt kapott Anne Hathaway és Anthony Hopkins filmje, most itt az előzetes

A Focus Features bemutatta James Gray Armageddon Time című félig önéletrajzi ihletésű drámájának trailerét, amelynek főszereplői az Oscar-díjas Anne Hathaway, az Emmy-díjas Jeremy Strong és az Oscar-díjas Anthony Hopkins (Az apa), és amely október 28-án kerül a mozikba, a széles közönség számára pedig november 11-től lesz látható.

A Gray 1980-as évekbeli New York-i Queensben nevelkedése által inspirált film cselekményének részletei nagyrészt titokban maradtak. De a film egy mélyen személyes történetnek ígérkezik, amely a család erejéről, a barátság összetettségéről és az amerikai álom generációs törekvéseiről szól.

Hathaway és Strong alakítják Irving és Esther Graffet - Gray szüleinek filmbéli változatait -, Hopkins pedig a nagyapát, Aaron Graffet. Gray kamaszkori hasonmását Banks Repeta alakítja, aki a trailerben arról beszél, hogy művész szeretne lenni, és barátságot köt Jaylin Webb karakterével, nem tudván, hogyan szálljon szembe a rasszizmussal, amellyel utóbbi szembesül. Hopkins Aaronja arra biztatja unokáját, hogy legyen "ember", és álljon ki barátja mellett, még akkor is, amikor a fiú saját anyja azt mondja neki, hogy ne barátkozzon vele.

Repeta karakterét végül elküldik egy magániskolába, Strong Irvingje pedig a következő vallomást teszi: "Azt akarom, hogy sokkal jobb legyél nálam. Az élet igazságtalan" - mondja - "Légy hálás, ha feljebb jutsz. Használd ki a legtöbbet, és ne nézz vissza".

A Gray által írt és rendezett Armageddon Time hétperces álló ovációval mutatkozott be az idei Cannes-i Filmfesztiválon. A film nemrégiben Telluride Fesztiválon is szerepelt, legközelebb pedig a New York-i Filmfesztiválon lesz látható, ahol a fesztivál 60. évfordulóját ünneplő különleges vetítés részeként mutatják be.

Gray legújabb filmjének szereplőgárdájában Tovah Feldshuh, John Diehl, Andrew Polk és Ryan Sell is szerepel. 

dráma

A film története a rendező gyerekkorán alapszik, aki Queensben cseperedett fel a 80-as években. A Kew-Forest iskolában töltötte ideje nagy részét, ahová Donald Trump is járt... több»