7 új sorozat- és évadpremier, amiről Te sem akarsz lemaradni novemberben

Egy befejezetlen Edith Wharton regényen alapuló Apple TV+ drámától kezdve, a Netflix által sugárzott, Squid Game folytatásáig, a Fargo és A korona című sorozatok következő évadáig sok minden vár ránk november hónapban. Íme némi ízelítő abból, mire érdemes kattintanod novemberben.

 

#7

valóságshow

Netflix

A versenyzők a sorozat által inspirált, valamint új kiegészítésekkel megtoldott játékokon mennek keresztül, amelyek mind a stratégiák és a szövetségek tesztelésére szolgálnak. több»

Rendező: Liz Oakes
Szereplők: Amanda Alderson, Megan Allen
Végül, de nem utolsó sorban, a novemberi kihagyhatatlan TV-műsorok közé tartozik a Squid Game valóságshow-spinoff-ja.  A közelgő spinoff az eredeti Squid Game  dinamikájára hajaz, amelyben élő szereplők (szám szerint 456-an) küzdenek a 4,56 millió dolláros jutalomért. A legnagyobb különbség a 10 részes verseny és az eredeti műsor között? Eláruljuk, ebben a műsorban senki nem hal meg.  
#6

dráma | krimi | thriller

A Fargo évtizedeken, városokon és családokon keresztül utazott, és ez az ötödik évadban sem lesz másképp: 2019-ben játszódik, mikor az emberrablás nem emberrablás, és mi van,... több»

A Fargo 5. évada, Minnesota és Észak-Dakota államokban játszódik, ahol Juno Temple ( a sorozatban Dot Lyon) egy külsőleg tipikus középnyugati háziasszonyt alakít, aki kérdéses múltja miatt gondba keveredik a hatóságoknál.  „Ahogy legmélyebb titkai feltárulnak, Dot megpróbálja megóvni családját a múltjától, de gondoskodó, jószándékú férje, Wayne (akit David Rysdahl alakít), folyton anyjához, Lorraine Lyonhoz (Jennifer Jason Leigh), fordul segítségért.” A sorozat egyelőre meg nem erősített hírek szerint a HBO Max platformján látható majd.  
#5

akció | animáció | kaland

Netflix

A nagysikerű kultfilm, a Scott Pilgrim a világ ellen folytatása anime sorozat formájában az eredeti sztárok, köztük Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Chris Evans és Anna... több»

A retro művészettől a szenvtelen humoron át, mint például: „A következő dal annak szól, aki folyamatosan kiabál a balkonról. Az a címe, hogy 'Utálunk téged, kérlek, halj meg',” nem lehet eléggé dicsérni ezt a sorozatot., ami visszahozza az Edgar Wright 2010-es film teljes szereplőgárdáját.  
#4

dráma | történelmi

Netflix

A következő évad ott folytatódik, ahol az 5. évad véget ért, és a walesi hercegnő halála előtti utolsó napokról szól, amikor egy autóbalesetben életét vesztette ő és... több»

Nem meglepetés, hogy a Netflix történetének egyik legnagyobb showjának hatodik és egyben utolsó  évadát két részre bontják.  A Peter Morgan kezei alatt megszülető A korona jövő hónapban négy epizóddal tér vissza, mielőtt decemberben elérhetővé válna az utolsó négy rész is.  A Netflix számára hatalmas sikert hozó sorozat hatalmas rojongótáborra tett szert azzal, hogy betekintést nyújtott a brit királyi család hivatalos-, és magánéletébe. A hatodik évad Diana és Károly herceg  elválásuk utáni, első külön töltött nyarának történetével kezdődik. “Diana hercegnő és Dodi Fayed történetének elején járunk.” nyilatkozta Suzanne Mackie,  executive producer a Netflixnek. “Attól a pillanattól kezdve, ahogy felszáll a hajóra, lelki szemeink előtt megjelennek a róla készült ikonikus képek és szalagcímek, amelyek akkortájt bejárták a világsajtót.   
#3

dráma

Apple TV+

Lányok pénzzel, férfiak hatalommal, mindannyian sok-sok titokkal. Egy csapat vidám, fiatal amerikai lány berobban az 1870-es évek szűk fűzős londoni világába, és ezzel egy... több»

Ez a sorozat gyakorlatilag a Bridgerton Apple változata, egy kis Sofia Coppola utánérzéssel. Egy csapat vidám, fiatal amerikai lány robban be az 1870-es évek szűk fűzős londoni világába, ahol ezzel megbomlanak az évszázados, karót nyelt hagyományok. A sorozat teljes női alkotógárdával bír és Wharton soha be nem fejezett utolsó regényén alapul.   
#2

dráma | western

SkyShowtime

A minisorozat a legendás törvénytisztelő Bass Reevesről szól, az egyik legnagyobb határvidéki hősről és az amerikai történelem egyik első fekete rendőrbíró-helyetteséről a... több»

Biztos vagyok abban, hogy a következő sorozat izgalmas pisztoly csatákat, és pár ínycsiklandóan gonosz vadnyugati törvényen kívüli karaktert vonultat majd fel. David Oyelowo alakítja a címszereplőt, Bass Reevest, az első fekete helyettes amerikai szövetségi marsallt a Mississippi folyó nyugati részén, aki szövetségi békeőrként dolgozott az amerikai polgárháború utáni újjáépítési időszakban. Bass Reevesről az a hír járta, hogy rendészeti pályafutása során 3000-nél is több veszélyes bűnözőt fogott el anélkül, hogy valaha megsebesült volna - annak ellenére, hogy többször lelőtték a kalapját. Oyelowo remekül formálja meg a jelvény súlya alatt megroppanni készülő Oyelowo karakterét, aki időközben igyekszik családját is összetartani. Arról egyelőre nincs pontos hír, hogy a magyar nézők honnan érhetik  majd el majd a sorozatot. Valószínű, hogy a SkyShowtime karolja fel, de ezt az információ még nem kapott hivatalos megerősítést.  
#1

77 A láthatatlan fény  (2023)

(6) (2)

dráma | háborús | történelmi

Netflix

Marie-Laure, a vak francia tinédzser és Werner, a német katona története, akiknek útjai a megszállt Franciaországban találkoznak, amikor mindketten megpróbálják túlélni a... több»

Ennek a második világháborús sorozatnak a középpontjában egy vak francia lány és édesapja áll, akik egy nagyértékű gyémánttal a zsebükben menekülnek Párizs német megszállása elől. A sorozat írója az a Stephen Knight, aki a Birmingham bandáját is készítette. Ráadásul a sorozat rendezője nem más, mint Shawn Levy, aki a Stranger Things executive producere.  A Netflix összefoglalója szerint ez a négyrészes sorozat forradalmian új színt visz a mini szériák világába. Marie-Laure, egy vak francia lány és apja, Daniel LeBlanc történetét követi, akik egy legendás gyémánttal menekülnek a nácik elől. “Egy kegyetlen gestapo tiszt üldözése mellett, aki a gyémántot saját önös céljaira kívánja használni, Marie-Laure és Daniel menedéket talál St. Malóban, ahol egy visszavonultan élő nagybácsinál telepednek le, aki az ellenállás részeként titkos rádióműsorokat sugároz."