A 7 legjobb új sorozat, amit ezen a héten nézhetsz (április 8-14)

A videójáték adaptációtól (Fallout), a kamaszokról mesélő rebooton át (Az összetört szívek gimije (Szívtipró gimi)) egészen a reality kísérletig (Nyitott ajtók: Börtönkísérlet) lesz ezen a héten is minden, mi szem-szájnak ingere. 

A streaming szolgáltatók ezúttal is elláttak minket betevővel, ha már mindent kipörgettünk/meguntunk volna.

Jönnek az újabb drámák és a legnagyobb durranás, hogy Michael Douglast is láthatjuk a kisképernyőn, egy történelmi drámában!

Jöjjön tehát 7 új sorozat minden műfajból!

#7

71 Iwájú  (2024)

(1)

akció | animáció | dráma | kaland

Disney+

A  képregényszerű, futurisztikus animációs sorozat Lagosban, Nigériában játszódik, és körüljárja az ártatlanság és a status quo megkérdőjelezésének témáit. több»

Az Iwájú egy animációs minisorozat, amelyet a Walt Disney Animation Studios és a pánafrikai brit székhelyű Kugali Media szórakoztatóipari vállalat készített a Disney+ számára. A sorozatot Olufikayo Adeola és Halima Hudson írta Adeola, Hamid Ibrahim és Toluwalakin Olowofoyeku története alapján, Adeola rendezte, és ez az első "eredeti hosszú formátumú animációs sorozat", amelyet a Walt Disney Animation Studios egy külsős stúdióval együtt készített. A sorozat címe, iwájú, a joruba nyelven nagyjából annyit jelent, hogy "a jövő".  Bemutató: április 10., Disney+
#6

80 Franklin  (2024)

(1)

dráma | életrajzi | történelmi

Apple TV+

A sorozat Franklin pályafutásának egyik legnagyobb hazárdjátékának történetét tárja fel. 70 évesen Franklin túljárt a brit kémek és a francia besúgók eszén, miközben... több»

Történelmi intrika története ez a korabeli dráma (Stacy Schiff Pulitzer-díjas könyve alapján), amelyben Michael Douglas alakítja az USA alapító atyját, Benjamin Franklint. Franklinnel akkor találkozunk, amikor a nemzet épp születőben van, és mivel a britek azzal fenyegetnek, hogy átveszik az irányítást, a függetlenség a tét. Vajon Franklin meg tudja-e győzni a franciákat, hogy katonai és pénzügyi segítséget nyújtsanak? Egy párizsi utazás csábítja, de meglepően huncut hősünknek több jár a fejében, mint a diplomácia. Bemutatóc: Apple TV+, április 12., péntek
#5

dráma | romantikus

Netflix

Amikor Amerie már azt hitte, hogy végre nyugodtan kezdheti az új tanévet, újabb gondok és aggasztó zaklatások sorozata kezdi megzavarni az életét. több»

Ez a 90-es évekbeli ausztrál tinidráma, amelyet a Netflix sikeresen rebootolt az Eufória utáni generáció számára (bár talán nem egészen ennyire pikáns), második évaddal tér vissza. A visszatéréskor Amerie (Ayesha Madon) ismét a szokott, utált figura. Ezt már megszokta, de ezúttal úgy tűnik, mindez nem az ő hibája. Valaki a nyomában van. Szerencsére hűséges barátai is a közelben vannak, hogy összeállítsák a gyanúsítottak listáját - ami óhatatlanul majdnem olyan hosszú, mint maga a Hartley gimi névjegyzéke. Mindeközben pedig egy új sporttanár miatt a kamaszkori hormonok kontrollálatlanul tombolnak. Bemutató: Netflix, április 11., csütörtökön
#4

28 Antracit  (2024)

(6)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy régi ügy újra előkerül, amikor egy riporter eltűnik, és a webdetektív lányát egy kis hegyi városba vezeti, ahol egy szekta, titkok és halál kísért. több»

A festői, de komor francia thriller, amely egy elszigetelt alpesi faluban 1994-ben elkövetett tömeges szekta öngyilkosságának utóhatásait vizsgálja. Amikor 30 évvel később meggyilkolnak egy nőt, a régi sebek újra feltépődnek. A tökéletes bűnbak azonban látszólag épp most érkezik a városba a fiatal bűnöző, Jaro személyében, aki megpróbál újrakezdeni mindent, de gyilkossággal vádolják. Jaro az eltűnt apját kereső, különc tini, Ida segítségével próbálja bebizonyítani ártatlanságát. Bemutató: Netflix, április 10., szerda
#3

dokumentum

Netflix

Egy arkansasi büntetés-végrehajtási intézetben egy seriff radikális társadalmi kísérletet hajt végre, hogy a bebörtönzött férfiaknak nagyobb mozgásteret biztosítson ebben a... több»

Arkansas nem tűnik azonnal a progresszív gondolkodás melegágyának, ha a bűnözésről és a büntetésről van szó. De ahogy ez a dokumentumfilm is sugallja, Eric Higgins megyei seriff egyfajta egyeduralkodó a térségben. A személyzeti létszám és a rabok rossz viselkedése miatt kialakult válsághelyzetre adott válasza ellentmondásosnak tűnik: hat hétig nem lesznek zárak és rendőrök. Káosz fog uralkodni? Vagy az autonómia és a felelősségvállalás kényszere civilizáló hatással lesz ezekre a megrögzött bűnözőkre? Lenyűgöző kísérlet az emberi természetről és a bizalom erejéről. Bemutató: Netflix, április 10., szerda
#2

35 Szarvasbébi  (2024)

(3)

dráma | életrajzi

Netflix

A történet Richard Gadd író és előadóművész eltorzult kapcsolatát követi nyomon női zaklatójával, és annak hatását, ahogyan végül kénytelen szembenézni egy mélyen... több»

Richard Gadd komikus egy kocsmában dolgozva ismerkedett meg zaklatójával, Marthával (Jessica Gunning). A nő azt állította magáról, hogy menő ügyvéd, mégsem engedhetett meg magának egy csésze teát. Kapcsolatuk nem lett sokkal tisztább - ami úgy kezdődött, hogy Gadd együttérzett egy látszólag kiszolgáltatott emberrel, az abban csúcsosodott ki, hogy a nő 41 ezer e-mailt és 350 órányi hangpostát küldött neki...! Ez a sötét dráma lenyűgöző stílusban tárja fel a traumatikus élményt. Döntő fontosságú, hogy Gadd nem hagyja magát felmenteni a felelősség alól - bátorította Martha érdeklődését, és egy ponton hazáig követte a lányt. Itt nincs áldozati narratíva - csak egy történet két zűrös életről, amelyek kuszán összefonódnak... Bemutató: Netflix, április 11., csütörtökön.  
#1

73 Fallout  (2024)

(12) (2)

akció | dráma | kaland

Amazon Prime Video

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»

A Fallout számítógépes játékokon alapuló posztapokaliptikus thriller: miután egy nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat, néhány évszázaddal előre tekerünk az időben, és találkozunk a túlélők egy csoportjával, akik a Vaults nevű nukleáris bunkerekben földalatti társadalmat hoztak létre. Végül az események arra kényszerítik a páncélteremben lakó Lucy-t (Ella Purnell), hogy a felszínre merészkedjen. A film helyenként alattomosan vicces - a felszínről érkező kegyetlen betolakodók egy csoportja egyszerre akar erőszakos mészárlást rendezni, és van elragadtatva az esküvői torta ízétől... Izgalmasan veszi górcső alá azt a jelenséget, hogy az emberiség milyen elkerülhetetlenül teremti meg saját határait és táplálja önnön megosztottságát... Bemutató: Prime Video, április 11.,csütörtökön.