Az Agymanók 2 egészen parádés nyitóhétvégét produkált, 155 millió dolláros bevételt ért el az apák napi hétvégén, messze túlszárnyalva az iparági becsléseket, melyek 90 millió körül jósoltak neki, írja a THR.

A Pixar animációs filmje nemzetközi szinten az animációs filmek körében rekordot jelentő 140 millió dolláros bevételt hozott, így a globális összbevétele már eléri a 295 millió dollárt. 

A film rekordokat döntött Latin-Amerikában, ahol minden idők második legnagyobb nyitását érte el a régióban, közvetlenül a Bosszúállók: Végjáték mögött.

Az új animációs filmet csak A hihetetlen család 2. előzi meg a maga 182,7 millió dolláros nyitóhétvégéjével, azonban viszonylag simán lenyomta a Super Mario Bros.: A film 146,4 millió dolláros hétvégi bevételét.

Ezekkel a számokkal az Agymanók 2 lett az első film a Barbie óta, amely a debütálásakor Észak-Amerikában átlépte a 100 millió dollárt.

A film pozitív kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes-on 93%-os kritikai értékelést ért el, míg itthon a magyar nézők körében is remekelt a maga 97%-os értékelésével a mafabon.

Az Agymanók 2 már a hazai mozikban is látható.

94 Agymanók 2  (2024)

animáció | kaland | vígjáték

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az... több»