A Beverly Hills-i zsaru 4 a Netflixen: Innen már tényleg nincs visszaút

Ha azt mondom, Eddie Murphy, akkor a fiatalabb korosztály talán rávágja, hogy Oviapu vagy Norbit. A picit idősebbek pedig jó eséllyel inkább azt, hogy Amerikába jöttem vagy még inkább, hogy Beverly Hills-i zsaru. Olyan ez nála, mint Bud Spencernél a Piedone berögződés…

Eddie Murphy eddig összesen háromszor öltötte magára Axel Foley karakterét, de legutóbb is már közel harminc éve. Azóta várják a rajongók, hogy a trilógia tovább folytatódjon egy olyan akció-vígjátékkal, ami méltó az eredeti filmekhez és talán még most, az idősebb Eddie Murphyhez is sokkal közelebb állna.

Csakhogy hiába lehetett már évtizedekkel ezelőtt is hallani arról, hogy a színész nagyon is hajlana egy visszatérésre, valahogy a projektből az óta sem lett semmi. De talán ez jövőre megváltozik. A Netflix 2019-ben csapott le a filmre és most úgy néz ki, hogy az ő közreműködésükkel a negyed évszázada húzódó kálvária pozitív véget ér.

A hírek szerint új rendezőt is kapott a projekt a feltörekvő ausztrál Mark Molloy személyében. Ő eddig elsősorban inkább reklámfilmekkel hívta fel magára a figyelmet, de remek kapcsolatot ápol több neves hollywoodi szakemberrel is, így többek közt Matt Reeves rendezővel vagy épp Greig Fraser operatőrrel is.

Hogy a nagyjátékfilmes téren újonc rendező jó választás-e az jó kérdés. Viszont általában a Netflix szorosan szokta fogni a gyeplőt az ilyen projektek körül, így 25 év huzavona után talán most van a legközelebb a projekt a megvalósuláshoz. Arról nem is beszélve, hogy egyes hírek szerint a forgatás még idén el fog kezdődni, sőt, talán le is zavarják az egészet még ebben a naptári évben. Akkor pedig semmi akadálya, hogy a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában 2023-ban a Beverly Hills-i zsaru 4 legyen az egyik legnagyobb cím. Más kérdés, hogy ez minőségben jó vagy rossz dolog lesz-e…