A Bosszúállók 4 rendezői már forgatják minden idők legdrágább Netflix-filmjét, mondjuk a részleteket!

A filmipar az utóbbi évben hasonló fordulatot vett, mint a vendéglátás. Ahogy az éttermek a helyi kiszolgálástól az online ételrendelés és házhozszállítás felé fordultak, úgy a nagy filmkészítők is egyre többen beállnak a nagy streaming szolgáltatók mögé ahelyett, hogy a még mindig zárva lévő mozikba készítenének újabb alkotásokat. Ennek legnagyobb nyertese természetesen a nézőkön túl a Netflix, akik most történetük legdrágább filmjét kezdték forgatni.

Ezt a titulust egészen mostanáig Dwayne Johnson krimije, a Különösen veszélyes bűnözők birtokolta, amelynek elkészítésére a Netflix nem kevesebb, mint 160 millió dollárt költ. De még ez is messze elmarad az új projekt költségvetésétől, ugyanis a minap kezdték el forgatni a A szürke embert, amelyre már 200 milliót fordít a legnagyobb streaming szolgáltató.

A A szürke ember Mark Greaney 2009-es azonos című bestseller regényének adaptációja lesz, amelyre sokan már most is az új James Bondként utalnak. Ez nem véletlen, ugyanis az eddig kilenc kötetet megélt széria valóban sok hasonlóságot mutat. A A szürke ember története egy egykori CIA ügynökről, Court Gentryről szól, aki immár szabadúszó bérgyilkosként tengeti napjait. Csupa olyan ügyet vállal el – akár kormányzati megbízásból is –, amit rajta kívül senki más nem tudna vagy akarna elvégezni. Ám egy nap hősünk méltó ellenfélre akad, egy régi CIA-s ügynöktársa ered a nyomába, hogy lekapcsolja.

A A szürke ember nem akármilyen stábbal állt neki a forgatásnak. A rendezői szék(ek)et Anthony Russo és Joe Russo foglalták el, akiket aligha kell bemutatni a Marvel-rajongóknak. De a szereposztás is igazi hollywoodi csillaghullásnak ígérkezik: a főhős Court Gentryt Ryan Gosling alakítja majd, ellenfelét pedig Chris Evans. Mellettük feltűnik majd a színen Billy Bob Thornton, Ana de Armas, Rege-Jean Page, Wagner Moura és Jessica Henwick is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor debütálhat a film a Netflixen, de jó eséllyel csak valamikor 2022 elején.