A Dahmer rajongóinak kötelező: Sorozat készült a savfürdős gyilkosról, itt az előzetes

Hogy a német film- és sorozatgyártók is tudnak jó true-crime formátumokat gyártani, azt legkésőbb 2020-ban az ARD Das Geheimnis des Totenwaldes (A halott erdő titka) című produkciója bizonyította.

Az izgalmas háromrészes sorozat az 1989-es alsó-szászországi úgynevezett Göhrde-gyilkosságokkal foglalkozik, és aprólékosan nyomon követi az ügy megoldását - a libabőr garantált.

A German Crime Story: Gefesselt (Egy német bűnögyi történet: Megkötözve) címmel hamarosan egy vadonatúj sorozat lesz elérhető az Amazon Prime Video kínálatában - ez is egy valóban létező német sorozatgyilkosról szól, aki az 1980-as és 1990-es években az egész országot rettegésben tartotta.

A Megkötözve a "savas hordós gyilkos" néven is ismert Lutz Reinstrom gyilkos igaz története alapján készült, akit végül 1992-ben ítéltek el. Hogy a Prime Video mit csinált a kicsit a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztorire emlékeztető történetből, azt 2023. január 13-tól nézhetjük meg közelebbről.

Nela Langenbeck (Angelina Häntsch) gyilkossági nyomozó nemcsak jól akarja végezni a munkáját, és bűnözők nyomára bukkanni, hanem a német rendőrségi rendszer patriarchális struktúráival is meg kell küzdenie. A savas gyilkos, Raik Doormann (Oliver Masucci) esete ezért egyszerre jelent számára lehetőséget és borzalmat.

El akarja kapni a nők brutális gyilkosát, de nyomozói hozzáállása miatt sok kritikát kell elviselnie kollégáitól. Ennek ellenére hamarosan forró nyomra bukkan Doormannhoz, és leleplezi legveszélyesebb mesterkedéseit...

krimi

Az úgynevezett "savas hordós gyilkos" utáni nyomozás története, aki 1986 és 1992 között terrorizálta Hamburgot. több»