A dinók mindenkit letaroltak, jól kezdett a Saul fiaA kép forrása: Universal Pictures

Remek nyitást produkálva az élen kezdett a Jurassic World, A kém egy helyet visszacsúszva a második, míg a cannes-i nagydíjas magyar sikerfilm, a Saul fia a harmadik helyen nyitott.

Minden várakozást túlszárnyalva 167 millió forintot kaszált a Jurassic World premierjének hétvégéjén. A filmre idehaza több mint 114 ezren váltottak jegyet. A szuperprodukció nem mellesleg világszerte számos rekordot döntött meg. Eddigi, több mint 500 millió dolláros bevételeivel a Jurassic World lett minden idők legjobban nyitó filmje a premierhétvégén elért eredmény vonatkozásában. A maga 27 ezer nézőjével jócskán lemaradva szerezte meg a második helyet a Melissa McCarthy és Jason Statham főszereplésével készült vígjáték, A kém. A dobogó harmadik fokát Nemes Jeles László többszörös díjnyertes filmje, a Saul fia foglalhatta el, melyre valamivel több mint 10 ezer néző váltott jegyet a hétvége folyamán.

Bár a dobogóról leszorult, továbbra is jól teljesít a Dwayne Johnson nevével fémjelzett Törésvonal, akárcsak a Mad Max - A harag útja, melynek összbevételei már meghaladják a 210 millió forintot.

A Jurasic World-ön és a Saul fiá-n kívül mindössze egy premierfilm fért fel a hétvégi toplistára. A kritikusok által magasztalt kosztümös film, a Távol a világ zajától a tizedik helyen végzett. A Kardfog kapitány és a Lama Rama kincse alig több mint 2 ezer nézőjével azonban lecsúszott a legnézettebb filmek listájáról, míg  a Szeleburdi svéd család nyaral - All Inclusive és a Mocsárvidék című filmekről nem érkeztek adatok.

A tengerentúlon sem talált legyőzőre a Jurassic World, igaz, kihívója sem nagyon akadt. A film rendkívül magas, 204 millió dolláros bevétellel nyitott. Amerikába eddig csak a Bosszúállók tudott ennél magasabb bevételre szert tenni egy hétvége alatt.