A Fekete Párduc és a Stranger Things dominált az MTV Movie Awardson

A Marvel és a Netflix elégedetten dőlhet hátra a tegnapi nap után: két produkció vitte a prímet az idei MTV Movie Awardson.

Ahogy az várható volt, a Marvel idei gigasikere, a Fekete Párduc aratta le a legtöbb babért az MTV Movie Award díjátadóján. A gálát a később díjjal is kitüntetett afroamerikai színésznő és humorista, Tiffany Haddish vezette, és bár korábban még vezénylet le hasonló eseményt, nagyon rutinosan és jó iramban vezette a show-t.  Akárcsak tavaly, idén sem különböztették meg az alakításokat a nemek alapján. A díjak sorsáról a közönség döntött, így eléggé borítékolható volt a díjazottak névsora. A filmes szakmában gyakorlatilag súlytalan díjátadó azonban sosem a nagy meglepetésekről, hanem az önfeledten bohóckodó sztárokról szólt.  

A Fekete Párduc adaptáció gyakorlatilag az összes főbb kategóriát elvitte: a legjobb film, legjobb főszereplő, legjobb hős és legjobb negatív főszereplő. A sorozatok mezőnyében a Stranger Things második évada zsebelte be a legtöbb díjat, köztük a legjobb szériának, legjobb sorozatban nyújtott alakításért és a leghátborzongatóbb alakításért járó elismerést. Nem maradt díj nélkül a tavalyi év horrorszenzációja, az Az sem, melynek szereplői a legjobb csapat kategóriájának győztesei lettek. A legjobb csók a Kszi, Simonban csattant el, a legjobb, vígjátékban nyújtott alakításért a Girls Trip színésznője, Tiffany Haddish vehette át a díjat, a legjobb bunyót a Wonder Woman láthattuk, míg a legjobb dokumentumfilm a Gaga: Five Foot Two lett.