Öt év távlatában sem lehet azon vitatkozni, hogy a 2015-ös Fantasztikus Négyes sokminden volt, csak épp fantasztikus nem. Josh Trank több ponton is elbukott a filmmel, sokak szemében az egyik ilyen volt, hogy Johnny Storm szerepére a színesbőrű Michael B. Jordant kérte fel. A rendező nemrégiben egy interjúban már arról beszélt, hogy az eredeti tervei szerint Johnny nővérét is színesbőrű színésznőnek szánta, csak épp a stúdió közbelépett.

Josh Trank elmondása szerint, amikor a filmet készítették elő, rengeteg megbeszélésen vett részt a Fox vezetőivel. Ezeken sok ötlettel állt elő, amelyek egy része hallgató fülekre talált, míg mások nem. Utóbbiak közé tartozott az az ötlet is, miszerint megújítsák a csapatot, méghozzá azzal, hogy Johnny és Sue Storm is színesbőrű lesz.

Trank célja az volt, hogy új példaképet szeretett volna állítani a multikulturális közösségekben élő gyerekeknek. Ám a stúdió hallani sem akart róla, hogy Sue Storm színesbőrű legyen. Így esett a választás végül Kate Mara színésznőre, aki Johnny fogadott testvéreként jelent meg a filmben.

De nem csak a stúdió nem fogadta kitörő örömmel Josh Trank ötletét, hanem a rajongók sem. Sokan ugyanis egyszerűen nem tudták hová tenni Michael B. Jordant, mint Johnny Stormot, aki a képregényekben és az összes korábban készült adaptációban fehér volt.

Trank az interjúban arról is beszélt, hogy máig bánja akkori döntését. No, nem azt, hogy Michael B. Jordanre esett a választása, hanem azt, hogy végül engedett a stúdió nyomásának Sue Storm esetében. A rendező olyan embernek vallja magát, aki kiáll az elképzelései mellett, ám akkor olyan helyzetben volt, hogy jobban látta elengedni az ötletét. Ezt azonban máig hibás lépésnek tartja.