A közelmúltban számoltunk be arról, hogy James Gunn visszatért a Marvelhez, így most már biztos, hogy ő rendezi A galaxis őrzői 3-at.

A Disney tavaly nyáron mondott fel a Gunnak, miután a rendező tíz évvel korábbi pedofíliával és erőszakkal kapcsolatos, humoros szándékú tweet bejegyzései körül botrány robbant ki. Idén márciusban azonban hivatalossá vált a hír, hogy a stúdió végül visszavette a rendezőt.

Mostanáig azonban Gunn nem szólalt meg az üggyel kapcsolatban, közösségi oldalait megszüntette, arról pedig nem nyilatkozott egyszer sem, személyesen miként is érintette az eset. A jég végül megtört, a rendező pedig egy hosszabb interjúban beszélt arról a válságról, amelyet a botrány kirobbanásakor átélt.

„Senkit nem hibáztatok. Szörnyen éreztem és érzem magam a mai napig is amiatt, ahogy akkoriban megnyilvánultam. Tudom, hogy sokakat megbántottam, és úgy gondolom, ez teljes mértékben az én hibám. A Disney-nek teljesen igaza volt az ügyben, és helyesen cselekedtek, amikor kirúgtak a stúdiótól. De minden annyira elképesztően hirtelen történt, hogy talán életem egyik legnehezebb időszakán mentem keresztül, úgy éreztem, vége a karrieremnek”, nyilatkozta a rendező.

Gunn elmondta, hogy a kialakult botrány ellenére számtalan kolléga és barát állt mellette. A galaxis őrzői teljes stábja, a főszereplők mind felhívták, és olyan is előfordult, hogy egy-egy beszélgetés végül közös zokogásban végződött.

„A munkámmal kapcsolatban talán azt sajnáltam akkoriban a legjobban, hogy nem lesz lehetőségem Mordály karakterét kibontani. Ő lényegében én vagyok. Úgy érzem, rengeteg közös van bennünk, akinek ráadásul a történetét még korántsem fejeztem be, így A galaxis őrzői 3-ban egészen biztos, hogy nagyobb teret kap majd”, jegyezte meg Gunn.

Talán nem minden nap történik meg, hogy egy ilyen megosztó eset végül ennyire drámai fordulatot vegyen, és bár a nézők nem egyformán vélekednek a rendező ügyéről, mégis kétségbevonhatatlan, hogy nélküle nem lett volna ugyanaz A galaxis őrzői harmadik része, amely várhatóan 2020-ban érkezik majd a mozikba.