A gyilkos csodaszer a Netflixen: Ezt a 3 sorozatot is látnod kell, ha bejött a platform újdonsága

A gyilkos csodaszer a Netflix jelenleg egyik legnézettebb megjelenésének számít, akiknek pedig bejött a széria, azoknak van további három címünk, amelyeket érdemes csekkolni, hiszen az opioidválság témája korábban már sokakat foglalkoztatott. Csekkoljátok az összeállításunkat lentebb!

#3

dokumentum | krimi

Netflix

Fan Schneider, egy kisvárosi gyógyszerész 1999-ben egy kábítószer üggyel kapcsolatos lövöldözős során elveszíti a fiát. Hónapokkal később megdöbbenve tapasztalja, hogy... több»

A Julia Willoughby Nason és Jenner Furst rendezésében készült Netflix sorozat arról szól, hogy egy férfi a fia elvesztése utáni gyászát hogyan csatornázta át az opioidjárvány mögött álló hatalmi szereplők elleni keresztes hadjáratba. 1999-ben, miután elvesztette fiát egy kábítószerrel kapcsolatos lövöldözésben New Orleansban, és nem kap válaszokat a rendőrségtől, egy kisvárosi gyógyszerész - Dan Schneider - legyőzi az esélyeket, amikor kitartó hajszába kezd, hogy megtalálja és bíróság elé állítsa fia gyilkosát.
#2

dokumentum | krimi

HBO Max

A dokumentumfilmben megismerkedhetünk azokkal az aggasztó jelenségekkel, amelyek a gyógyszerészet és a kormány együttműködése folytán jönnek létre, mint például a... több»

A WarnerMedia szerint az Alex Gibney által rendezett és a The Washington Posttal közösen bemutatott kétrészes HBO-dokumentumfilm "kíméletlen vádirat a Big Pharma, a politikai szereplők és a kormányzati szabályozás ellen, amely lehetővé tette a szintetikus ópiátok túltermelését, felelőtlen terjesztését és visszaélését".   "A film feltárja korunk egyik legpusztítóbb közegészségügyi tragédiájának eredetét, kiterjedését és következményeit - csak ebben az évszázadban félmillióan haltak meg túladagolás miatt -, és feltárja, hogy az amerikai opioidjárvány nem a semmiből jött közegészségügyi válság" - olvasható a hivatalos szinopszisban.
#1

93 Dopesick  (2021)

(4) (2)

dráma

Disney+

Amerika ópimfüggőségének problémájával találkozhatunk a filmben, ahol olyan helyszíneken is felüti rút fejét a probléma, mint például egy gyógyszercég, egy... több»

Ez a 8 epizódból álló széria Michael Keaton, Kaitlyn Dever és Will Poulter főszerepszereplésével szinte hibátlan drámának mondható, amely 14 Emmy-jelölést kapott és azt is meghatározta, hogyan kell elmesélni egy az opioidválságról szóló történetet. A valós eseményeket feldolgozó történet elviszi a nézőt a nagy gyógyszergyárak tárgyalótermeiből az opioidjárvány által leginkább sújtott kisvárosokba. Szintén érdemes megjegyezni: Ezt a sorozatot Beth Macy Dopesick című könyve inspirálta.