Megérkezett a hazai mozikba Horváth Lili filmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. Ahogy korábban már írtunk róla, a produkció hatalmas sikerrel debütált az idei Velencei Filmfesztiválon, lássuk azonban, hogy fogadta a filmet a hazai közönség.

A Felkészülés határozatlan ideig tartó együttlétre jelenleg 93 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon közel 67 szavazat alapján, egyébként ez az első első magyar film, amely meghívást kapott a Velencei Filmfesztivál Giornate degli Auori versenyprogramjába, de lássuk is, mit gondoltak róla a szavazok.

“Kimondottan erős film lett a Felkészülés meghatárohatatlan ideig tartó együttlétre. Nem feltétlenül az a darab, ami tízezreket vonz a moziba, és könnyed kikapcsolódásnak sem nevezném, de az biztos, hogy egy nagyon sajátságos élményt nyújt jó rendezéssel, kiváló operatőri munkával és emlékezetes alakításokkal. Csak azért nem adok öt csillagot, mert kíváncsian várom, hová tud fejlődni Horváth Lili a következő filmjeire.” - írja BloodyMary, aki négy csillaggal értékelte a filmet.

Többen a produkció hangsúlyozott vizuális esztétikáját emelték ki, így többek között kocka  szerint: “Csodásan világított és megrendezett dráma olyan alakításokkal, melyeket sokáig fogunk még emlegetni! Minden elismerésem!!!”

Hasonlóan vélekedett kodin1 is, aki öt csillagot adott az alkotásra: “Költői rendezés, remek fényezés, iszonyú erős alakítások. A Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre az év magyar filmje!”

“Gyönyörű szerelmes film, rég láttunk már ilyet a nagyvásznon, magyar alkotóktól pedig különösen. A szereplőgárda kimagasló teljesítményt nyújtott, és szerintem Horváth Liliről még sokat fogunk hallani a jövőben” - írja gabeesz1.

A Felkészülés határozatlan ideig tartó együttlétre tehát már megtekinthető a mozikban, bővebb információt, előzetest, érdekességeket és kritikát pedig a film adatlapján találtok. Jó filmezést kívánunk!