Jennifer Lawrence Barátnőt felveszünk című, 16 éven aluliaknak nem ajánlott vígjátéka mától látható a hazai mozikban.

Vajon mekkorát fog szólni az Oscar-díjas Jennifer Lawrence vígjátéka? Bár a színésznő kétségkívül egy elég erős húzónév, és a filmet csak a tengerentúlon 3000 moziban mutatják be, a becslések szerint várhatóan mindössze 12 millió dollárt keres majd. 

Ez az előrejelzés a 45 millió dolláros költségvetés és a júniusi premierdátum tekintetében nem túl acélos, ráadásul az sem segít, hogy a film kritikái meglehetősen vegyesek: Rotten Tomatoes-on jelenleg 60 százalékos értékeléssel áll. Míg egyes kritikusok dicsérik Lawrence alakítását, mások szerint a film nem tartotta be a ‘kockázatos’ humor ígéretét. 

A Sony javára válik, hogy augusztusig nincs valódi konkurenciája a filmnek, ugyanakkor az is igaz, hogy a közelmúlt vígjátékai változatos eredményeket hoztak, a Beugró a Paradicsomba és Az elveszett város ugyan jól teljesített, de ezek 12-es korhatárral (Amerikában PG-13) futottak.

A film főszereplője, Maddie, egy fiatal nő, aki Uber-sofőrként dolgozik a New York állambeli Montaukban, csakhogy az autóját lefoglalják a hatóságok. Maddie elfogad egy szokatlan Craigslist-hirdetést. Új munkaadói olyan szülők, akiknek feltűnt, hogy introvertált 19 éves fiuk, Percy nem mutat érdeklődést a lányok, a randizás és a szex iránt. Egy verdáért cserébe Maddie beleegyezik, hogy a fiuk "barátnője" lesz és felkészíti a főiskolás életre.

A rendező, Gene Stupnitsky mindenesetre okozott már meglepetést a Jó srácok című korhatáros vígjátékával, úgyhogy nem érdemes még leírni a produkciót.

vígjáték

Maddie (Jennifer Lawrence) szerencsétlenül járt, el fogja veszíteni a házát, és egy bírósági végzéssel kell szembeszállnia, hogy visszakapja a vagyonát – kezdve az... több»