A Joker 2-ben ismerjük majd meg az igazi Jokert

Már egy ideje borítékolható, hogy Joaquin Phoenix 2019 legjobb alakítását hozta a Jokerben. A színész nemrégiben egy Golden Globe-díjat vehetett át a teljesítményéért, ráadásul az idei Oscar-gálán is jó eséllyel elnyerhet majd egy szobrocskát.

Todd Phillips filmjét a tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon több perces állótaps fogadta, ám nem sokkal a premier után igencsak felemás kritikai fogadtatásban részesült a produkció. Sokan ellentmondásosnak találták vagy túlságosan is erőszakosnak a Jokert, mindez azonban mit sem változtatott azon, hogy nagyon rövid időn belül a legnagyobb bevételt termelő korhatáros filmmé lépett elő.

Bár sokáig kétségesnek tűnt, mostanra egyre biztosabbá kezd válni, hogy elkészül a folytatás, ráadásul a We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint a film cselekményében várhatóan a már a DC képregényekből ismert „klasszikus” Joker karakter is felbukkan majd. A magazin mindezt ugyanarra a forrásra támaszkodva közölte, amely korábban fajsúlyos cselekményleírásokat árult el a Star Wars Skywalker korával kapcsolatban.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor Phoenix Jokere amolyan „prototípusként” szolgálhat majd egy átfogóbb Joker történetben, mindez pedig azt feltételezi, hogy a cselekmény még sötétebb irányt vehet majd a továbbiakban.

Annyi bizonyos, hogy a Joker sikertörténete tovább folytatódhat, a február 9-én megrendezésre kerülő Oscar-gálán pedig tovább szoríthatnak majd a rajongók.