A Joker miatt kapott súlyos kritikát a Golden Globe jelölő bizottsága

Kétségtelen, hogy az idei ősz egyik legnagyobb sikerét a Joker tudhatja magáénak. Todd Phillips filmje ugyanis hatalmasat tarolt a kasszáknál, így már csak az a kérdés, milyen szakmai kitüntetéseket zsebelhet be a következő hetekben-hónapokban.

Bár az összképet némileg árnyalja, hogy a produkció a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon történt nyolcperces állótaps után hideget és meleget is kapott egyaránt a kritikusoktól, többen ugyanis a filmet kissé ellentmondásosnak vagy épp túlzónak találták erőszakos tartalma miatt.

A Jokert nem sokkal a premier után egy kisseb botrány is övezte, amikor kiderült, hogy az egyik betétdal szerzője kiskorúval szemben elkövetett szexuális erőszak miatt ül börtönben, ám végül sikerült megmenteni a film „becsületét”.

Szóval, a hatalmas bevételi sikerek után valóban már csak az a kérdés, a Joker épp annyira részesül majd díjözönben, mint ahogy azt korábban a legtöbben feltételezték. Egy biztos, a Golden Globe-díjra való jelölés már megvan, mindez azonban sokaknak nem tetszett, ráadásul ennek igyekeztek is a legtöbben hangot adni a közösségi médián keresztül.

Akadt ugyanis olyan, aki amiatt csalódott, számos nagynevű alkotót egyszerűen mellőztek a jelöltek listájáról, minthogy Todd Phillips alkotása talán túlságosan is nagy figyelmet kapott az utóbbi időben, míg mások pusztán megunták, hogy a csapból is Joker folyik.

Mindenesetre a rajongóknak talán még így is jó hír, hogy a Joker várhatóan kiemelkedő szakmai elismerésben is részesül, a felháborodott bejegyzésekből pedig íme, össze is válogattunk néhányat: