Az élőszereplős A kis hableányt rengeteg kritika érte Halle Bailey,szerepeltetése miatt. Paloma Faith szerint azonban a filmnek sokkal nagyobb problémái is felismerhetőek.

A színésznő és énekesnő úgy véli, hogy a film a patriarchális kultúrát népszerűsíti, ami káros lehet a fiatalkorú női nézőkre nézve. Paloma Faith nem rajong A kis hableány élőszereplős változatáért. Az énekesnő és színésznő úgy véli, hogy a film rossz példaképeket közvetít a fiatal közönségnek.

“Két lány édesanyjaként nem akarom, hogy a gyerekeim azt gondolják, hogy a hangjukat és minden erejüket odaadni egy férfi szeretetéért rendben van. Nem akarom, hogy ezt tanítsák a nők következő generációjának” - írja a színésznő az Instagramon.

“Véleményem szerint ugyanakkor Halle nagyszerű alakítást nyújtott, és a szereposztása nagyszerű döntés volt” - tette hozzá Faith.

Noha A kis hableány rengeteget támadást kapott a premiert megelőzően, a múlt hétvégén 185 millió dolláros bevétellel nyitott, jelenleg pedig az egyik legmagasabbra értékelt élőszereplős Disney-adaptációnak számít.

A Rob Marshall rendezésében készült film egyébként parádés szereposztást kapott, Bailey mellett ugyanis Melissa McCarthy, Javier Bardem, Jacob Tremblay és Awkwafina láthatók a főszerepekben.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»