Ha mondani kell egyetlen jellegzetes Disney-sorozatot, akkor valószínűleg a legtöbben A mandalórit fogják rávágni. Kétségtelenül ez a Disney+ egyik legsikeresebb sorozata, amely 2019-ben valósággal berobbant a köztudatba és új reményt adott a Star Wars elcsigázott rajongóinak. A második évadnak sikerült azt a bravúrt elkövetnie, hogy alig változott minőségben az elsőhöz képest. Aztán idén márciusban elrajtolt a harmadik évad…

Bár itt, a Mafabon ennek is kifejezetten jó értékelése van (86 százalék), világszerte sokan csalódtak a harmadik évadban. Ezt nagyon jól mutatja a Rotten Tomatoes oldala is. Itt az első évad a kritikusoktól 93, a rajongóktól 92 százalékot kapott. A második évad a kritikusoktól szintén 93 százalékot, a rajongóktól pedig 91 százalékot. A harmadik évad pedig… már a kritikusok is "csak" 87 százalékot adtak neki, a rajongóktól pedig brutális verést kapott: mindössze szerény 50 százalékon áll jelenleg a még be sem fejezett évad.

A közösségi médiában és a sajtóban is rengeteg negatív véleménnyel lehet találkozni. Ezek többsége elsősorban abba száll bele páros lábbal, hogy A mandalóri harmadik évada már egyáltalán nem Din Djarinról és Groguról szól. Helyettük egy rakás más kevésbé érdekes szereplő még kevésbé érdekes háttértörténetével untatják a nézőket.

Sokan jegyzik meg, hogy az írók is ritka alacsony színvonalú munkát adtak ki a kezükből. Sok a sehova sem vezető cselekményszál, arról nem is beszélve, hogy aki nem nézte a Boba Fett könyve című sorozatot, annak következetlen lehet A mandalóri harmadik évada, mivel az erősen támaszkodik rá.

A mélypontot sokak szerint a 22. epizód jelentette, amely az IMDB oldalán is az egész franchise legrosszabbra értékelt fejezete. A korábbi epizódok értékelése soha nem esett 7 pont alá, ez viszont csak 6,4-en áll. És, hogy mit hoz a jövő?

Erre a kérdésre egyelőre nehéz választ adni. Az nagyon érződik a sorozaton, hogy a zseniális első két évad után a harmadikban nagyon keresi az utat, hogy merre tovább. Ez sokaknak nem tetszik, ki is ábrándultak belőle. Viszont az, hogy az április 12-én debütált legutóbbi epizód megint elég jó értékeléseket kap, azért biztató jel. Az évadnak még van ideje, hogy kiköszörülje a csorbát.