2020.11.28   szerző: csd   hozzászólások: 0

Még mielőtt belevágnánk, szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy alábbi cikkünk erősen spoileres lesz majd.

89 A mandalori  (2019)

Ahogy azt sejteni lehetett már a cím alapján is, “The Jedi”, Ahsoka Tano végre felbukkant A mandalori történetében, amely alighanem a sorozat legerősebb cameojának számít. A széria követői gyakorlatilag először láthattak fénykardot a történetben, de nem csupán emiatt volt izgalmas a legutóbbi epizód.

Maga Ahsoka Tano adott ugyanis magyarázatot Bébi Yoda eredetire, ez alapján fény derült arra, hogy a karaktert Grogunak hívják, a klónok háborúja előtt pedig a Coruscanton edzették a Jedi Templomban. A Köztársaság bukása után a Jedik megpróbálták elrejteni Grogut, az ezt követő eseményekről azonban már homályosak az emlékei, erőképességeit azonban igyekezett elrejteni.

Ahsoka azt is elárulta, hogy Grogu eg nagyon ritka faj része, amelynek csupán egyetlen egy másik tagjával találkozott életében, Yoda mesterrel. Egy rendkívül sűrű és tartalmas epizódot tudhatunk magunk mögött, az évad pedig közel sem ért még véget. A készítők pedig már azt is belengették, hogy további két ikonikus főgonoszt láthatunk majd a sztoriban.