Már csak napok választanak el minket a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! bemutatójától és ezzel Lupita Nyong'o visszatérésétől a Marvel Moziverzumba.

Miközben az emberek izgatottan várják, hogy mit csinál Nyong'o az új Fekete Párduc filmben, arra egyáltalán nem kell sokáig várniuk, hogy a színésznőt egy új franchise-ban láthassák, mivel mostantól az Hang nélkül: Első napban fog szerepelni.

A Deadline szerint Lupita Nyong'o lesz a főszereplője a készülő Hang nélkül előzménynek a "Day One" című alkotásnak. A film, amelyet a Disznó rendezője, Michael Sarnoski rendez, állítólag az előző Hang nélkül filmek spinoffja lesz, és egyfajta filmes univerzumot hoz létre. A filmről igazából semmit sem tudni, bár a cím alapján azt hihetnénk, hogy egy előzményfilmről van szó. Talán megtudjuk, hogy az előző filmek szörnyei hogyan kerültek világuralomra? Ki tudja? 

Mint említettük, Nyong'o hamarosan feltűnik a közelgő Wakanda, légy áldottban. Azonban nem idegenek tőle a nagyszabású filmek. A legutóbbi Star Wars trilógiában az idegen Maz Kanata hangját is ő adta. Emellett szinkronhang volt a A dzsungel könyve című filmben, és lenyűgözte a közönséget Jordan Peele Mi című thrillerének főszereplőjeként.

A Hang nélkül franchise körül most nagy a felhajtás. Az első két film nagy siker volt a Paramount számára, és John Krasinskit rendezőként a sztratoszférába repítette. Nyilvánvaló, hogy a stúdió azzal, hogy az Első nappal megpróbál egy filmes univerzumot létrehozni, azt reméli, hogy a Hang nélkül számos új filmet szülhet, és az örökséget még évekig folytathatja. 

A Hang nélkül: Day One várhatóan 2024 márciusában érkezik a mozikba.