A Sony keresztezné a Jump Streetet és a Sötét zsarukatA kép forrása: Photo © Columbia Pictures

Tovább gyűrűzik a Sonyt ért hackertámadás ügye, mely során nem csupán számos filmet, hanem a stúdió belsős emailjeit is ellopták az elkövetők. A Kim Jong-un elleni merényletről szóló Az interjú miatt egyesek úgy vélik, az eset hátterében Észak-Korea állhat.  

A The Wall Street Journal birtokába jutott üzenetváltások szerint a Sony tervei közt szerepel, hogy összeköti a két legnagyobb franchise-át, a Jump Streetet és a Sötét zsarukat.

A Sony vezérétől, Amy Pascaltól származó emailek arról árulkodnak, hogy Jonah Hill és Channing Tatum  a 21 Jump Street - A kopasz osztagból és annak folytatásából megismert párosa valamely soron következő filmben a Sötét zsaruk univerzumában lépne akcióba. Bár Tommy Lee Jones és Will Smith nem szerepelnének a filmben, egy esetleges cameo egyáltalán nem tekinthető kizártnak.

Azt, hogy többről van szó puszta ötletelésnél, Jonah Hill és a Sony Columbia Pictures gyártásvezető elnökének emailjei is alátámasztják. Ezekből az is kiderül, hogy a forgatókönyv jelenleg még nincs kész, de a Hill által is szorgalmazott projekt kiemelt prioritással bír a Sony megvalósítani kívánt filmjei között.

Bár a Men in Black - Sötét zsaruk 3. nem hozta a stúdió által elvárt bevételeket, az első részhez hasonlóan a 22 Jump Street - A túlkoros osztag is remekül teljesített, és világszerte több mint 330 millió dolláros bevételre tett szert, ráadásul kivívta a kritikusok elismerését is.

A keresztezéssel a Sony két legyet üthetne egy csapásra. Egyrészt frissen tudnák tartani a Jump Street franchise-t, másrészt a korábbi sikertelenség miatt nem kéne megválniuk az egykori sikerszériájuk bejáratott univerzumától.

Az egyelőre cím nélküli film premierjére előreláthatólag 2016-ban vagy 2017-ben kerülhet sor.