Az idei év kifejezetten jónak mondható sorozatok terén, amiben természetesen a streaming szolgáltatóknak köszönhetünk nagyon sokat. A legnagyobb közülük, a Netflix szállította idén az eddigi legjobb visszatérő sorozatokat, vagyis az olyan szériákat, amelyek sokadik évadjukkal jelentkeztek idén. De melyik ez a három legjobb?

Ebben a kérdésben az IMDB adatbázisát és azon belül is a nézői értékeléseket vehetjük alapul. Két statisztikát érdemes megvizsgálni: a kapott pontszámot és a szavazatok számát. E tekintetben elég szoros a mezőny, de egyértelműen győztest lehet hirdetni.

A dobogó legalsó fokára a Stranger Things állhat fel, amely idén végre megkapta negyedik évadját. És a készítők nem is aprózták el a dolgot, hiszen míg az előző évadok rendre „sorozat-méretű” epizódokkal jelentkeztek, addig a negyedikben szinte mindegyik epizód felért egy-egy egész estés mozival! Az IMDB oldalán jelenleg 8,7-es pontszámmal bír, amelyet 1,1 millió szavazat alapján kapott meg.

Az ezüstérmet a Better Call Saul kapta, amely 2015 óta fut és idén megérkezett a hatodik évad. Az IMDB oldalán 8,8-es pontszámot tud felmutatni, amit 443 ezer szavazat alapján kapott meg. Érdekesség, hogy az aranyérmes szintén 8,8-es pontszámmal rendelkezik.

Ez a Birmingham bandája, amely idén már a hetedik évadot tapossa. A sorozat igen népszerű világszerte, de az IMDB-n így is csak szűkösen kerülhetett fel a dobogó tetejére. Mivel pontazonosság van közte és a Better Call Saul között, a szavazatok száma dönt. E téren viszont egyértelmű a fölénye, hiszen a 8,8 pontot 514 ezer szavazatból kapta meg.

És csak az érdekesség kedvéért, mi újság itt, a Mafabon? Ha ugyanezeket a paramétereket vizsgáljuk, akkor e három sorozat közül a Stranger Things utcahosszal veri a többieket. 91 százalékos tetszési indexét bő 2500 szavazat alapján kapta meg. A második helyre a Birmingham bandája került szintén 91 százalékkal, de csak 411 szavazattal. A Better Call Saul alig marad el tőlük 89 százalékkal, amit 535 szavazattal kapott meg.

dráma | fantasy | horror | misztikus | sci-fi | thriller

Hopper Oroszországban raboskodik, ahol sok veszéllyel kell szembenéznie, amik emberi és nem emberi dolgok is egyaránt. Az Egyesült Államokban új problémák kezdenek jelentkezni,... több»