Christopher Nolan híres arról, hogy a nézők számára általában elsőre nem nagyon érthető filmeket készít. Ilyen volt sokak szerint a 2014-es Csillagok között is, amelyben az emberiség új otthont próbált keresni magának, miután a mostanit sikeresen tönkre vágta. A film tehát egy rakás űrhajós jelenetet tartalmazott, ahol a színészeknek szkafandert kellett viselnie. És utálták.

Erről Anne Hathaway beszélt a napokban egy Jimmy Kimmelnek adott interjújában. A színésznő felelevenítette emlékeit a hat-hét évvel ezelőtti forgatásról. Elmondása szerint egész eddigi pályafutása legrosszabb kosztümje egyértelműen a Csillagok között űrruhája volt. Nehéz volt és kényelmetlen, az emberek pedig csak esetlenül tudtak benne mozogni. Ezen az sem segített, hogy Izland embert próbáló időjárási viszonyai közt kellett forgatniuk, ráadásul hol vízben kellett futniuk, hol pedig gleccsereken felmászniuk. Mindenki utálta, de senki sem mert szólni róla a rendezőnek.

Anne Hathaway volt az űrruhát viselő színészek közül az egyetlen nő, ezért folyamatosan arra gondolt, hogy nem lehet ő, aki nyafogni kezd miatta. Aztán egy nap megérkezett a forgatás helyszínére Matt Damon, akit szintén beöltöztettek a szkafanderbe. A színész alig két órányi munka után kifakadt, hogy ez a legrosszabb kosztüm, amit valaha viselnie kellett. Ettől kezdve már a többiek is hangot mertek adni a gondjuknak.

Arról már nem beszélt a színésznő, hogy mindez mennyiben hatotta meg Christopher Nolant. De egy másik érdekes sztorira még futotta az idejéből. Elmesélte, hogy a rendezőnek van egy fura szokása: a forgatásokon nincsenek székek. Ezt azzal magyarázta, hogy ha lennének székek, akkor a stábtagok leülnének. És akik leülnek, azok bizony nem dolgoznak…

dráma | kaland | sci-fi

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni... több»