A Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész az előzetes várakozások alatt teljesített az amerikai jegypénztáraknál. 

A film péntek és vasárnap között 56,2 millió dollárt keresett, ami elmarad a becsült legalább 60 millió dolláros bevételtől. 

Összehasonlításképp, a 2018-as Mission: Impossible - Utóhatás 61 millió dollárral nyitott, a 2000-es M: I-2 pedig 57,8 millió dollárral kezdte meg a mozis szereplését Észak-Amerikában.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a film péntek helyett szerdán nyitott, így a korábbi részekkel való közvetlen összehasonlítás nem teljesen pontos.

Az alacsonyabb nyitóhétvégi számok ellenére Tom Cruise új filmje pozitív kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes-on 96 százalékos értékeléssel áll (a hazai közönség a mafab.hu-n eddig 87 százalékra értékelte az akciófilmet), és a nézők is pozitívan vélekedtek a filmről, vagyis minden esélye megvan, hogy további milliókat termeljen a kasszáknál.

Nemzetközi szinten a hetedik Mission: Impossible film lényegesen erősebben nyitott, eddig 155 millió dollárt keresett. Igaz, a gyártási költségek meglehetősek magasak voltak,  a marketing előtt közel 300 millió dollárra becsülték, vagyis még a nullszaldóig is viszonylag hosszú út vezethet, de a korábbi filmek teljesítménye alapján bőven van még potenciál a bevételek terén.

Időközben kiderült, hányan látták a filmet idehaza, és ez milyen bevételt jelent. Erről ebben a cikkünkben olvashatsz.