A Wonka és még 7 új film, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (50. hét, 2023)

Szép kerek szám az ötvenes, bizony immár az év ötvenedik hetét tapossuk. Vagyis összesen ezt is beleszámítva már csak három van hátra 2023-ból. De ez nem jelenti azt, hogy leállnának a mozik, sőt! Igazán tartalmas hét elé nézünk, hiszen összesen nyolc izgalmas új premiernek is örülhetünk. Vagyis pontosabban újnak inkább csak hétnek, hiszen az alábbi listán szereplő nyolc film közül az egyik egy régi nagy klasszikus, amely ismét a mozikba kerül.

#8

dráma | vígjáték

35 évesen Mikel nehéz helyzetben találja magát: munkanélküli, elhagyja a párja, és kiábrándult a baszkföldi életből. Meglepő fordulatot véve elfogadja másodunokatestvére... több»

A 35 éves Mikel nem talál munkát, a párja is elhagyta, és már abból is elege van, hogy Baszkföldön él. Elfogadja egy másodunokatestvére meghívását, akit csak online ismer, hogy környezetet váltson és elmenjen egy Isten háta mögötti argentin kisvárosba dolgozni. Mikel megrökönyödve tapasztalja Argentinában, hogy a kisvárost baszkföldről elszármazott argentinok lakják,, akik sosem jártak őseik földjén, és hogy a városban a “mitikus anyaföld” körül forog. Mintha ez még nem lenne elég, Mikel rájön, hogy unokatestvére egy álmodozó és az emlegetett munkából jó eséllyel nem lesz semmi. Eközben a nagynénje, aki évek óta kómában van, egyszercsak felébred és Mikelről azt képzeli, hogy az öccse (aki valójában Mikel nagyapja volt). Ettől a pillanattól kezdve Mikel egy képzeletbeli Baszkföld csapdájában találja magát Argentina közepén.
#7

Gustav Klimt „A csók” című festménye az egyik legismertebb és legszélesebb körben reprodukált festmény világszerte. Valószínűleg ez a legnépszerűbb poszter, amely a... több»

Rendező: Ali Ray
Gustav Klimt Csókja a világ egyik legismertebb és legtöbbet reprodukált festménye. Talán ez a legnépszerűbb poszter a diákkollégiumok falán Pekingtől Bostonig. Az 1908 körül Bécsben festett, ismeretlen ölelkező párt ábrázoló, szuggesztív kép elkészültétől fogva megigézi a nézőket titokzatosságával, érzékiségével és káprázatos anyagaival. De mi is áll a festmény vonzereje mögött; és ki is volt az alkotója? A festmény – a valódi arany, a díszítő minták, a szimbolizmus és a forrongó erotika – alapos tanulmányozása során utunk a figyelemre méltó századfordulós Bécsbe vezet, amikor egy új világ küzdött a régivel. A Frida Kahlo és a Mary Cassatt – A modern nő portréja rendezőjétől és a Vermeer: A valaha volt legátfogóbb életmű-kiállítás producereitől egy erőteljes, lebilincselő és szenvedélyes új film érkezik. Klimt a szecessziós mozgalom titánja volt, aki dekadens új világokat teremtett, amelyekben a gyengéd érzékiség, az ősi mitológia és a radikális modernitás egyesült. Fedezze fel a világ egyik kedvenc festménye mögött rejlő botrányos életű alkotót és az őt érő rendkívüli hatások gazdag szövevényét!
#6

animáció | családi | kaland | vígjáték

Csatold be a biztonsági övet, és készülj egy izgalmas utazásra, amely során Mahsa kalandra indul, és amely bár az erdőből a városba tart, végül hazavezet! A kaland egy... több»

Biztonsági öveket becsatolni! – kezdődik a vad utazás, Masha útnak indul az erdőből, hogy megjárja a várost, majd visszatérjen otthonába! Az első állomás egy esküvő: amikor Masha megérkezik, mindenhol a baj jár a nyomában. Masha nem kis felfordulást okoz, miközben az esküvői fátyollal szórakozik, tortakocsin versenyez és galambokat kerget. Ezt követően átutazunk egy magával ragadó és szívmelengető karácsonyi kalandba, amelynek középpontjában a tizenkét hónap áll. Masha és új barátja, Január hónap mindent megtesz, hogy a felnőttek szívében fellobbanjon a karácsonyi varázslat hangulata – és ezzel megmentsék az ünnepeket. Készülj fel, váratlan fordulatok és izgalmas pillanatok várnak a Masha és a Medve – Dupla móka ünnepi hangulatú, családi kalandjaiban!
#5

82 Valami madarak  (2023)

(9) (5)

dráma | vígjáték

Mozikban | Netflix | Cinego | Telekom TVGO

Béla egy makacs idős férfi, aki magányosan él, és erősen idegenkedik a változásoktól. Amikor fia egy kisebb baleset után idősek otthonába helyezi, Béla úgy érzékeli, mintha... több»

Béla egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Amikor egy kisebb baleset után a fia egy idősek otthonába rakja, úgy érzi, az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből. Tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé, aki büntetésből dolgozik az otthonban. Hiába van csaknem hatvan év korkülönbség közöttük, hasonló karakterük, a magányuk, és az érzés, hogy mindenkinek csak az útjában vannak, gyorsan szövetségessé teszi őket.
#4

40 Palace Hotel  (2023)

(2) (3)

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

Van egy pazar kastély, amelyet az 1900-as évek elején egy misztikus építész tervezett: egy kastély, amely Svájc hegyeiben, egy havas völgy közepén található. Ez a Palace Hotel,... több»

A hófödte svájci hegycsúcsok közt található pompás kastély, a Palace Hotel mesebeli hangulatát számtalan gazdag és elkényeztetett vendég élvezi. A 2000. év előestéjén a világ minden tájáról érkeznek ide a vendégek. Azért jöttek, hogy megünnepeljék a közelgő, egyszeri és megismételhetetlen eseményt, és a pincérek, hordárok, szakácsok és recepciósok serege felsorakozik, hogy minden bizarr igényüket kielégítse. Érkezésük előtt Hansueli, a szálloda elhivatott igazgatója ellenőrzi a személyzetet, és hangsúlyozza, hogy bár az új évezred hajnalán járunk, nem lesz világvége. A vendégek szeszélyei és különcségei miatt azonban kitör a csata, és a különböző történetek abszurd és provokatív fekete komédiává állnak össze. 1999 szilveszterét írjuk: nem csupán egy évszázad, hanem egy ellentmondásos évezred vége közeleg, és Palace Hotel lakóinak felett ott lebeg a Y2K-probléma fenyegető réme is…
#3

horror

Egy baráti társaság meghívást kap egy vidámparkban megrendezett exkluzív halloweeni eseményre. Az este kezdetben élvezetesnek ígérkezik, de szörnyű fordulatot vesz, amikor... több»

Egy baráti társaság privát halloweeni bulira hivatalos egy vidámparkba. A kezdetben mókásnak induló este hamarosan rémálomba fordul, amikor egyiküket meggyilkolják. Ekkor már az sem világos számukra, hogy ki hívta meg őket az éjszaka közepén a vidámparkba. Az azonban gyorsan kiderül, hogy valamennyiük élete veszélyben van, és látszólag nincs menekvés a zárt szórakozóhelyről.
#2

87 Igazából szerelem  (2003)

(101) (32)

dráma | romantikus | szatíra | vígjáték

A szerelmet senki sem kerülheti el. Jelen van a gazdagok és szegények, a fiatalok és az idősek, a szinglik és a házasok életében is. A történet helyszínét London városa adja,... több»

A szerelmet senki sem kerülheti el. Jelen van a gazdagok és szegények, a fiatalok és az idősek, a szinglik és a házasok életében is. A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas. A romantikus klasszikus húsz év után újra a mozikban.
#1

81 Wonka  (2023)

(18) (8)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Mozikban | HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

Willy Wonka igazi legenda. De még a legendák is voltak fiatalok.Csak egészen másképpen, mint bármelyik másik ember. Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító umpa-lumpát, őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum. Varázslat és zene, őrült kavarodás és nagy érzelmek, fantasztikus humor és szívmelengető móka – ez árad Wonkából és a róla szóló filmből.