A Karib-tenger kalózai filmek sminkesei mindig lélegzetelállító munkát végeznek. A franchise-ban szerepet vállalt sztárokon azonban mintha nem fogna az idő, szinte ma is ugyanolyan fiatalosan festenek, mint amikor a filmszéria első epizódja, A Fekete Gyöngy átka megjelent.

A Karib-tenger kalózia franchise sztárjai hosszú utat tettek meg az első film bemutatásáról a napjainkig, de nem mindegyikük karrierje tündököl már a régi fényében. Johnny Depp karrierjére alaposan rányomta a bélyegét az Amber Headdel szembeni pereskedése, és Hollywood is óvatos távolságtartással kezeli a színészt. Orlando Bloom annak kapcsán került a figyelem középpontjába, hogy az UNICEF-fel karöltve segíti az ukrajnai menekülteket, míg Javier Bardem az idei Oscar-díj nagy esélyese volt Az élet Ricardóéknál című filmben nyújtott alakításával, azonban végül nem ő vehette át az Akadémia aranyszobrát. Felesége, Penélope Cruz szintén Oscar-esélyes volt idén a Párhuzamos anyák kapcsán, de ő is díj nélkül maradt.

Brenton Thwaites számára nagy kiugárst jelenthetett volna A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, de a film enyhén szólva is vegyes fogadtatása után mintha elkerülték volna a komolyabb szerepek, mindenesetre a Titánok című sorozattal tovább tudta növelni a népszerűségét.

Bár a franchise összes színészének megvan a maga története, mi ezúttal arra helyeztük a hangsúlyt, hogy galériás formában mutassuk be, hogy milyen átalakuláson estek át az utóbbi éveben.