74 Anna  (2019)

Luc Besson idén visszatért pályafutása alapjaihoz, és egy kőkemény, női főszereplős, nem utolsó sorban pedig szigorúan korhatáros akciófimmel rukkolt elő. Az Anna már a hazai mozikban! 

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba.
A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel…
A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson  ezúttal egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy, és Luke Evans.  

Az Annát Luc Besson írta és rendezte (Léon, a profi, Lucy), míg a főbb szerepeket Helen Mirren, Cillian Murphy, Luke Evans, Sasha Luss, Christophe Tek, Ivan Franek és Andrew Howard alakítják.

Íme tehát 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Luc Besson az Anna kapcsán ismét együtt dolgozott kedvenc zeneszerzőjével, Eric Serraval, aki a Valerian, és az ezer bolygó városában kénytelen volt átadni a helyét Alexandre Desplatnak. Serra az 1989-es A nagy kékséggel elnyerte a francia Oscarként emlegetett César-díjat a legjobb filmzene kategóriájában.
  • Anne Parillaud (Nikita), Milla Jovovich (Az ötödik elem) és Scarlett Johansson (Lucy) után Luc Besson választása ezúttal egy orosz szupermodellre, Sasha Luss-ra esett legújabb női főszereplős akciófilmjében.
  • 2017 októberében vált hivatalossá, hogy Luc Besson ismét női főszereplős akciófilmet forgat.
  • Luc Besson 30 millió dolláros büdzséből gazdálkodott a forgatás során.
  • Luc Besson két korábbi filmje, a Nikita és a Léon, a profi elegyeként jellemezte az Annát.
  • Az Anna Sasha Luss első főszerepre. A színésznőt Luc Besson korábbi filmjében, a Valerian és az ezer bolygó városa-ban is láthattuk egy kisebb mellékszerepben.
  • A film forgatása 2017 novemberében kezdődött meg, és mindössze néhány hetet vett igénybe. A stáb dolgozott Franciaországban, Szerbiában és Olaszországban is.
  • Az Anna az Egyesült Államokban a Gyerekjáték remake-je és a Toy Story 4 mellett debütál, az előzetes becslések alapján 2-4 millió dolláros premierhétvégére számíthatott a tengerentúlon, ahol 2150 mozivásznon mutatták be.

Hazai premierdátum: 2019.07.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: