Át akarták verni Halle Berryt, ezért hátrált ki a rendező az X-Men film mögül

Mielőtt Matthew Vaughn a 2011-es X-Men: Az elsők című filmjével, ezzel együtt az X-Men-franchise újraindításával kivívta volna a kritikusok és a rajongók elismerését, már a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége rendezésével is őt keresték meg először.

Ugyanakkor már a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége rendezésére is őt kérték fel, Vaughn pedig a New York-i Comic-Conon beszélt arról, miért is utasította vissza az ajánlatot. “Elmentem egy vezető irodájába, és megláttam az X3 forgatókönyvét. Sokkal terjedelmesebb volt. Megkérdeztem: 'Mi ez a vázlat?' Ők azt felelték: 'Ne aggódj emiatt.’ Így hát megfogtam, kinyitottam az első oldalt, és az állt benne: 'Afrika. Gyerekek haldokolnak a vízhiány miatt, és a Vihar létrehoz egy zivatart, hogy megmentse ezeket a gyerekeket" - mesélte a rendező.

“Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó ötlet. Azt kérdeztem, 'Mi ez?'. Azt válaszolták: 'Ez Halle Berry forgatókönyve, mert ő még nem írt alá. Ezt akarja, hogy ez legyen. És amint aláírja, kidobjuk a kukába.' Azt gondoltam, ha ezt akarják tenni egy Oscar-díjas színésznővel, aki Stormot játssza, akkor kilépek” - tette hozzá Vaughn.

Az ellenállás végét végül Brett Ratner forgatta le, és bár Berry visszatér Vihar szerepében, a produkció csakugyan nem tartalmazott egyet sem azokból a képsorokból, amelyet Vaughn említett, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a film még így is nagyobb hangsúlyt helyezett Vihar karakterére.

akció | kaland | sci-fi

X professzor mindig is arra törekedett, hogy megtanítsa tanítványainak kontrolálni képességeiket, és jóra használni azokat, hogy a mutáns-ember kapcsolatok ne mérgesedjenek el. A... több»