Kate Winslet számára az Avatar: A víz útja című film sajtókörútja számos emlékezetes pillanatot tartogatott, de kevés ér fel a színésznő azon döntésével, hogy egy nemzetközi sajtószemle során segített motiválni egy először interjúztató fiatalt.

A videó, amelyen Winslet bátorító szavakat mond egy félénk fiatal riporternek, vírusként terjedt a közösségi médiában, a klip kevesebb mint 24 óra alatt meghaladta az 1 millió megtekintést a Twitteren.

Winslet a német ZDF televíziós csatornának adott interjút, amikor a csatorna fiatal riportere, Martha azt mondta az Oscar-díjas színésznőnek: "Hm, ez az első alkalmam". Winslet megállította az interjút, és közelebb hajolt a riporterhez:

"Ez az első alkalom, hogy ezt csinálod?" - kérdezte - "Oké, nos, tudod mit? Amikor megcsináljuk ezt az interjút, ez lesz a legcsodálatosabb interjú, amit valaha is csináltunk. És tudod miért? Mert úgy döntöttünk, hogy az lesz. Szóval, most rögtön eldöntöttük, én és te, hogy ez egy igazán fantasztikus interjú lesz."

Winslet így folytatta: "Bármit kérdezhetsz tőlem, amit csak akarsz, és nem kell félned. Minden csodálatos lesz. Minden csodálatos lesz, oké? Menni fog! Oké, csináljuk!"

Winslet az Avatar folytatásában Ronalt, a Metkayina vízi klán lelki vezetőjének/gyógyítójának szerepét játssza, aki egyben a falu vezetőjének felesége. Ronal ráadásul várandós is, ez pedig egy olyan elem a karakter ábrázolásához, melyet James Cameron rendező elengedhetetlennek tartott.

"Mindenki mindig a női szerepvállalásról beszél" - mondta Cameron nemrég a Variety-nek - "De mi az, ami olyan nagy része egy nő életének, amit mi, férfiak nem tapasztalunk meg? És arra gondoltam, hogy 'Nos, ha tényleg végig akarsz menni a női szerepvállalás nyúlüregében, akkor legyen egy női harcos, aki hat hónapos terhes a csatában.

Ez nem történik meg a mi társadalmunkban - valószínűleg már több száz éve nem történt meg. De garantálom, hogy régen a nőknek a túlélésért kellett harcolniuk, és meg kellett védeniük a gyerekeiket, és nem számított, ha épp állapotosak voltak" - folytatta Cameron - "És a várandós nők sokkal sportosabbak, mint azt mi, a modern kultúrában, elismerjük. Arra gondoltam, hogy 'bontsuk le a valódi határokat'. Számomra ez volt az utolsó bástya, amit még nem láttunk. Wonder Woman és Marvel Kapitány - az összes többi csodálatos nő felbukkan, de ők nem anyák, és nem állapotosak, miközben a gonosz ellen harcolnak."