Avatar 2: Végre kiderült, mikortól nézhetjük otthonról James Cameron kasszasikerét

13 évvel az Avatar után tavaly decemberben végre véget ért a várakozás a várva várt, sokat halogatott folytatásra: az Avatar: A víz útja karácsonykor került a mozikba világszerte, és a várakozásoknak megfelelően lenyűgöző diadalt aratott a kasszáknál.

Miközben a második pandorai kaland még mindig számos moziban fut, három hónappal a mozibemutató után végre megérkeztek az első hivatalos információk digitális premieréről!

Az Avatar 2 digitálisan vagy streamelve - legalábbis az Egyesült Államokban - 2023. március 28-ától érhető el. Ezt most egy videóval erősítették meg a 20th Century Studio YouTube-csatornáján és az Avatar hivatalos Twitter-csatornáján.

A "világméretű" megjelenésről külön nem esik szó. Ennek ellenére egyelőre feltételezzük, hogy március 28. a nemzetközi dátum lehet. 

CSAK KÉSŐBB KERÜL A DISNEY+-ra?

Ami szintén izgalmas a bejelentésben, hogy "digitális megjelenésről" beszél. Ez általában video-on-demand megjelenést jelent.

Míg más Disney-filmek, mint például a Thor: Szerelem és mennydörgés, a Doctor Strange az őrület multiverzumában vagy A menü már néhány héttel a megjelenésük után közvetlenül a cég saját streaming platformján, a Disney+-on landoltak, mielőtt valamivel később DVD-n, Blu-rayen, 4K Blu-rayen és VOD-on is megjelentek volna, addig a cég most úgy tűnik, hogy az Avatar 2 című kivételes filmmel kivételes stratégiát követ.

Mivel a streaming premier időpontját már nyilvánosságra hozták, de a Disney+ esetében még nem, sok minden utal arra, hogy az Avatar: A víz útja csak a VOD szolgáltatókon, például az iTunes-on vagy az Amazon Prime Videón lesz elérhető. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sci-fi-fantasy blockbuster mikor kerül fel a Disney+-ra. 

Az "exkluzív" ebben az esetben csak részben igaz, hiszen az Avatar 2 továbbra is elérhető a nagyvásznon (és a folyamatos sikerre való tekintettel valószínűleg még jó ideig marad is a mozikban). Mindazonáltal: nagyon örvendetes, hogy a streaming induláshoz is kitaláltak valamit, hogy azoknak, akik esetleg már (x-szer) látták a filmet a moziban, némi hozzáadott értéket nyújtsanak otthon:

SOKKAL, DE SOKKAL TÖBB PANDORA, MINT A MOZIBAN

Ami szintén szokatlan a streaming-indítás bejelentésében, hogy nemcsak egy dátumot árul el, hanem "több mint három órányi, eddig soha nem látott extrát" is ígér. Aki tehát digitálisan megvásárolja az Avatar 2-t, az nemcsak a filmet, hanem rengeteg, eddig kiadatlan bónuszanyagot is kap.

Azt még nem tudni, hogy lesz-e extrák nélküli változat is, ahogyan az sem ismert, hogy mi a helyzet a film fizikai, házimozi kiadásával.