Harry Potter-filmek forgatásának hosszú évei során történtek igazán furcsa dolgok. Volt köztük negatív, viszont nagyon humoros is. Annak ellenére, hogy a regények és filmek világa képzeletbeli, a forgatások alkalmával néha kifejezetten abszurd, és nem egy esetben szomorú történések játszódtak le. Lássunk most öt esetet, amelyek kiemelkedtek különlegességük miatt.

1. A Roxfort expresszt legalább kétszer megrongálták

Első alkalommal 2003-ban, majd 2007-ben is vandalizmus áldozatává vált az ikonikus szerelvény. Első alkalommal zöld és ezüst festéket használva különféle szimbólumokat festettek az egyik kocsira, amikor az Scarborough-ban parkolt a depóban. Egyébként a forgatásokon kívül a vonat York és Scarborough között közlekedett.

2007-ben egy fokkal durvább eset következett be. Fiatalok egy csoportja lenyúlta a vonat vészkalapácsait, majd több ablakot is betörtek, ami 50 000 és 75 000 font közötti kárt okozott. Ezt később megtérítették, és a tetteseket letartóztatták. A vonatot megjavították, és a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész forgatása után visszatért régi munkájához, és tovább szállította az utasokat Scarborough-ba. Nem egy Roxmorts, de szép környék.

2. Hörcsögtemetés

Emma Watson kedvenc háziállata egy hörcsög volt, viszont sajnos Millie a forgatások során elpusztult. Az akkor 11 éves színésznőt ez nagyon elkeserítette. Amikor 2014-ben Watson elnyerte a BAFTA-díjat, elmesélte, hogy Millie szívrohamot kapott, és a díszletes csapat még egy apró mahagóni koporsót is készített neki bársonybéléssel. Hogy a kép teljes legyen, egy apró ezüst tábla is járt hozzá "Millie" felirattal.

3. Daniel Radcliffe-t meg kellett menteni a fulladástól

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt csak a búvárok gondolták a Harry Potter és a tűz serlege forgatásán. Amikor a vízalatti jeleneteket forgatták, Radcliffe összekeverte a kézjeleket, amelyeket a víz alatt használtak, és véletlenül azt mutatta, hogy elfogyott a levegője, és azonnal fel kell vinni. A stáb nyilván engedelmeskedett, mivel nem szerettek volna kockáztatni, még akkor sem, ha csak egy tartályban úszkáltak, nem egy tényleges tóban.

4. Szörnyű baleset történt a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész forgatásán

2009. január 28-án Daniel Radcliffe kaszkadőrdublőre, David Holmes egy repülő-jelenetet forgatott, amikor egy irányított robbantás során hátrafelé rántották, és a földre zuhant, ami nem volt tervben. A sérülés következtében az egykori tornász megbénult, és azóta is tolókocsiban ül.

A tragédia ellenére jó viszonyt tart fenn Radcliffe-fel és Tom Feltonnal, aki Draco Malfoyt alakította.

5. A Roxfort kigyulladt az utolsó film forgatása közben

Amikor a stáb az utolsó film nagy csatajelenetén dolgozott, egy pirotechnikai eszköz hibás működése miatt tüzet fogott a díszlet. A főszereplők nem voltak jelen, és 40 perc alatt sikerült eloltani. Leégett a kastély makettje, viszont a díszlet fontos részei szerencsére sértetlenek maradtak. Az egész véget ért, mire a tűzoltók odaértek.

A bulvársajtó a szokása szerint eltúlozta az esetet, és a Warner Bros. elmondása szerint amúgy is újraépítették volna az egész díszletet a további munkálatok miatt.

Kíváncsi vagy néhány ritka fotóra a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész forgatásáról? Ha igen, lapozd át a galériánkat is.