Hivatalosan is Az éhezők viadala: A kiválasztott 2014 legjövedelmezőbb filmjeA kép forrása: Lionsgate

A Jennifer Lawrence nevével fémjelzett Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész A galaxis őrzőitől vette át a megtisztelő első helyet.

Örülhet a Lionsgate, a franchise zsinórban kétszer lett az adott év (2013, 2014) legmagasabb bevételű filmje. Ez több mint tíz éve senkinek sem sikerült. Az első hely értékét csak növeli, hogy a filmet csak 2D-s verzióban vetítették.

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész bevételei csütörtökön elérték a 333,2 millió dollárt, mellyel a tavalyi év egyik legnagyobb szenzációjának számító A galaxis őrzőit is maga mögé utasította. A film bevételei jó eséllyel számottevően fognak gyarapodni, ugyanis a kínai premierre csak február 8-án kerül sor. A legutóbbi epizód összbevételei már most meghaladták a 700 millió dollárt, a teljes franchise pedig világszerte már több mint 2,2 milliárd dolláros bevételnél jár.  

A Lionsgate a jó hír mellett bejelentette, hogy a film február 17-től vásárolható meg DVD-n és Blu-ray lemezeken, március 6-án pedig az online videotékák kínálatába is bekerül.

Az éhezők viadala következő és egyben befejező része, Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész 2015. novemberében debütál a mozikban.