Az új Garfield és 5 új film, amit csak a mozikban láthatsz ezen a héten (május 30, 21. hét)

A mozitörténelem egyik korszakalkotó filmje tér vissza ezen a héten a mozikba, de alapvetően az animációs filmek fognak dominálni. Jön az új Garfield, mellette Nicolas Cage új horrorja is debütál.

Garfieldot aligha kell bárkinek is bemutatni, az eredetileg képregényben világhírűvé vált vörös macska kalandjait világszerte milliók imádják. Kapott már mindenféle feldolgozást, még élőszereplős filmeket is. Most egy animációs filmben tér vissza a mozikba, ahol egy rég nem látott rokon, az apja is felbukkan.

Nicolas Cage is visszatér a mozikba, méghozzá az Amikor leszáll az éj című horrorban. A modern civilizációt ismeretlen lények pusztították el, amelyek éjjel mindenkit megölnek, akit találnak. Ebben a világban él Paul és két fia, akik közül az egyik egy nap balesetet szenved az erdőben és nem tud hazamenni.

Anne Hathaway és Jessica Chastain új drámája, az Anyai ösztön is debütál a mozikban. A két legjobb barátnő és szomszéd Alice és Céline látszólag idilli életet élnek tökéletes harmóniában. Ezt azonban egy tragikus baleset hirtelen megtöri.

Az animációs filmek táborát fogja erősíteni a Szirén, amely a ’80-as években Dél-Iránban játszódik. Az iraki erők ostroma közepette Ábádán lakói kitartanak. Köztük van Omid, egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja otthonában marad, amíg bátyja vissza nem tér a frontról. Amikor az olajban gazdag városra mért iraki rakétacsapást követően káosz tör ki Ábádánban, Omid, aki most ételkiszállítóként dolgozik, elindul, hogy megtalálja eltűnt testvérét.

Szintén animációs film lesz a HAIKYU!! The Dumpster Battle is. Az erős mezőny ellenére a Karasuno gimnázium röplabdacsapata továbbjutott a Mijagi prefektúrában rendezett Harutaka-torna előselejtezőjén, és bejutott a harmadik fordulóba.

Végül a már említett korszakalkotó film: a Mátrix újra a mozikban! Az 1999-ben bemutatott akció-sci-fi szerint a világunk nem valós, hanem egy szimuláció, amiből ki kell törni. Akiknek ez sikerült, most állandó harcban állnak a szimulációt működtető gépekkel, akik csak élő áramforrásként használják az embereket.

#6

92 Mátrix  (1999)

(140) (69)

akció | sci-fi

Max

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»

Volt valaha olyan álmod, amiről azt hitted, valóság? Mi lenne, ha nem tudnál felébredni belőle? Hogy tudnád megkülönböztetni az álmot és a valóságot? Amikor egy gyönyörű idegen (Carrie Ann Moss) bevezeti Neót, a hackert egy veszélyes rejtett világba, rájön a döbbenetes igazságra: a valóság, ami körülveszi, egy gonosz cyber-intelligencia mesteri alkotása. Neo csatlakozik a legendás és veszélyes lázadó harcoshoz, Morpheushoz (Lawrence Fishburne), hogy elpusztítsák az illúziót, ami rabságban tartja az emberiséget. Innentől minden mozdulat, minden pillanat, minden gondolat maga az életben maradásért folytatott küzdelem – küzdelem a Mátrixból való szabadulásért.
#5

animáció | dráma | vígjáték

Mozikban

Japán egyik legnépszerűbb animációs sorozatának, a Haikyu!!-nak a rajongói már nagyon várták a beígért filmadaptációt. Most végre Shoyo Hinata és Karasuno gimnáziumi... több»

Japán egyik legsikeresebb animéje, a Haikyu!! rajongói már régóta várják a beígért moziváltozatot. Most végre akcióba lendül Shoyo Hinata, és a társai, a Karasuno Gimnáizium röplabdacsapata jóban-rosszban kitartanak mellette. És persze szembetalálják magukat legnagyobb riválisukkal, a Nekoma csapatával. A Toho Animation legendás sorozatának hősei egy egészen új kalandban mutatják meg milyen erősek és milyen ravaszak – teljes erőből odateszik magukat a pályán, és ha arra van szükség a győzelemhez, akkor a pályán kívül sem ijednek meg a saját árnyékuktól!
#4

75 Szirén  (2023)

(2) (3)

animáció | dráma | háborús

1980-ban, Dél-Iránban, az iraki erők ostroma közepette Ábádán lakói kitartanak. Köztük van Omid, egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja otthonában marad, amíg bátyja... több»

1980-ban, Dél-Iránban, az iraki erők ostroma közepette Ábádán lakói kitartanak. Köztük van Omid, egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja otthonában marad, amíg bátyja vissza nem tér a frontról. Amikor az olajban gazdag városra mért iraki rakétacsapást követően káosz tör ki Ábádánban, Omid, aki most ételkiszállítóként dolgozik, elindul, hogy megtalálja eltűnt testvérét. De hogyan lehet ellenállni a háború pusztításának anélkül, hogy fegyvert ragadnánk? Omid útja során egy elhagyott hajóra bukkan Ábádán kikötőjében, amely reményt ad szerettei biztonságára.
#3

60 Anyai ösztön  (2024)

(3) (4)

dráma | thriller

Mozikban

A két legjobb barátnő és szomszéd Alice (Jessica Chastain) és Céline (Anne Hathaway) látszólag idilli életet élnek tökéletes harmóniában. Ezt azonban egy tragikus baleset... több»

Az 1960-as évek elején Alice és Celine, két legjobb barátnő, egyben szomszéd, idillikus, képes magazinba illő életet él precízen nyírt pázsittal, sikeres férjjel és azonos korú fiúgyermekkel. A harmóniának azonban egyszeriben véget vet egy tragikus baleset. Bűntudat, gyanakvás és nyugtalanság kezdi fellazítani a testvéri szintű köteléket a két nő között, míg végül a pszichológiai hadviselés előhívja belőlük anyai ösztönük sötét oldalát.
#2

58 Amikor leszáll az éj  (2024)

(7) (4)

akció | horror | thriller

A közeli jövőben a Földön a normális élet feltételei megnehezülnek. Paul és két fia, Thomas és Joseph kettős életet élnek – nappal nyugalom, éjjel kínlódás. Egy nap... több»

Senki nem tudja, honnan jöttek és miért vannak itt. Egy dolog biztos, sötétedés után érkeznek és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül. Paul (Nicolas Cage) és két tizenéves fia minden nap a túlélésért küzd ebben a posztapokaliptikus világban, amit ismeretlen lények uralnak. A legfontosabb szabály, hogy sötétedés után be kell zárkózni. Paul egyik fia azonban balesetet szenved az erdőben, miközben leszáll az éj…
#1

60 Garfield  (2024)

(3) (5)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Mindenki kedvence visszatér. Garfield a legtöbbek számára arról ismerős, hogy imád lustálkodni, és hogy kedvenc étele a lasagne. Az örökké morcos, hétfőket mindennél jobban... több»

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy. Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. Igen, és ez egy olyan kaland lesz, ahol néha gyalogolni, esetleg futni kell, ráadásul nem készíti egy gondos gazda naponta négyszer-ötször a tálba a következő kiadós étkezést. Garfield most is nagyon vicces és nagyon garfieldes. Az új nagy kaland gyereknek és felnőtteknek is egyformán mókás, poénos és játékos animációs film!