Világok ütköznek össze: Brian Cox és Miranda Otto lesz a főszereplője a készülő új A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége világban játszódó alkotásnak.

Egynél több A Gyűrűk Ura előzményfilm is készül kisképernyőre. Míg az Amazon Prime Video élőszereplős tévésorozata, A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) című sorozat a Második Korszak Középföldéjét fogja felfedezni, a Warner Bros. Animation és a New Line Cinema összefog egy anime kapcsán, amely Rohan legendás királyáról szól, és 183 évvel a LOTR előtt (de még mindig a felismerhetőbb Harmadik Korban) játszódik. A Warner Bros. a héten fontos szereposztási részleteket jelentett be.

A Gyűrűk Ura: The War of the Rohirrim című filmben különböző világok ütköznek majd össze. Az Utódlásból ismert Brian Cox lesz a főszereplő Helm Hammerhand hangja, a már említett Rohan királya, akinek egy kétségbeejtő időszakon kell átvezetnie népét. A film nem csak animációs, hanem anime stílusban is készül majd, a rendező pedig Kenji Kamiyama lesz, aki korábban már dolgozott a Páncélba zárt szellem című ikonikus anime-franchise-on.

De Peter Jackson eredeti LOTR-filmjeihez is erős szálak fűzik az alkotást. Philippa Boyens, aki Jackson filmjeinek társszerzője, a War of the Rohirrim executive producere. Miranda Otto, aki Éowynt, Rohan lányát alakította, újra eljátssza szerepét, és egyben a film narrátora is lesz. A művészeti csapat tagja Alan Lee is, aki számos Tolkien-könyvet illusztrált, és Oscar-díjat kapott Jackson A Gyűrűk Ura: A király visszatér művészeti rendezéséért.

A film cselekménye onnan indul, amikor Wulf (Luke Pasqualino), a szomszédos Dunland birodalom ura meglepetésszerű támadást vezet Rohan ellen, hogy bosszút álljon apja haláláért. A Rohirrimek Hornburg erődjében foglalnak állást, de ahogy a helyzet egyre kétségbeesettebbé válik, Helm lányára, Herára (Gaia Wise) hárul a feladat, hogy az ellenállás élére álljon a halálos ellenséggel szemben.

J.R.R. Tolkien rajongói tudják, hogy Rohan a lóurak birodalma Gondor királyságától északra. A Szarumán uruk-haijai elleni csatájuk Helm-szurdok erődjénél a LOTR egyik csúcspontja, mind a könyvek, mind a filmek esetében. Nos, a Helm-szurdok nevét Helm Hammerhandről kapta, a Rohirrimok háborúja című filmben ábrázolt küzdelem tiszteletére.