Már a hazai mozikban a Bosszúállók: Végjáték, amely egymás után dönti meg a nézettségi és bevételi rekordokat, a rajongók számára valószínűleg mégsem emiatt marad majd emlékezetes a film.

A Végjáték bővelkedik epikus jelenetekben, de alighanem a film egyik legfelemelőbb pillanata mégis Tony Starknak köszönhető. Ezen a ponton szeretnénk olvasóink figyelmét felhívni, hogy cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

A sorsdöntő csatát tehát Tonynak sikerül végül lezárnia azzal, hogy egy végső összecsapás során sikerül visszaszereznie Thanostól a végtelen köveket mielőtt a Titán újra csettintene, hogy ezúttal elpusztítsa a teljes univerzumot.

„Én vagyok a végzetetek!”, mondja Thanos, majd csettint, ám nem történik semmi sem. A kamera a következő pillanatban Tonyt mutatja, akinek sikerült beépítenie a páncéljába a köveket, majd azt feleli „Én vagyok Vasember!”.

A Russo testvérek egy a napokban adott interjúban elárulták Vasembert megformáló Robert Downey Jr. szövegrésze csupán az utolsó pillanatban került bele a filmbe, az eredeti változatban Tony nem válaszolt volna semmit sem Thanosnak.

„Már a vágószobában ültünk, és úgy éreztük mondania kell valamit a karakternek. Számtalan variációt kipróbáltunk, egyik sem működött. Jeff Ford, a vágó, akivel régóta dolgozunk már, jegyezte meg, miért nem kerítünk az egésznek egy ívet azzal, hogy Tony azt mondja, 'Én vagyok Vasember!', erre mi azonnal azt mondtuk, gyorsan a kamerákat, le kell forgatnunk ezt!”

Alighanem a jelenetsor számtalan rajongó számára emlékezetes pillanat marad, amelynél talán méltóbb lezárása talán nem is lehetett volna egy korszaknak.