A Solo: Egy Star Wars-történet történet nem épp úgy vált történelmivé, ahogy azt a film készítői szerették volna. A 2018-as spin-off ugyanis a Star Wars franchise leggyengébben profitáló élőszereplős alkotása lett. Sem anyagilag, sem a kritikusok vagy a rajongók körében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A film rendezője most mégis arról beszél, van esély a folytatásra.

A Solo: Egy Star Wars-történet történet egy előzményfilm, amely az ifjú Han Solo kalandjait meséli el. A karaktert természetesen Harrison Ford tette ikonikussá, ahogy a karakter is megalapozta a színész karrierjét. Éppen ezért kimondottan hálátlan feladat volt bárkinek is az ifjú Han Solo bőrébe bújni. Ezt végül Alden Ehrenreich tette meg.

De a film végül nem hozta azt, amit a készítők és a rajongók vártak tőle. A közel 300 milliós forgatási költségekhez képest világszerte csupán 393 millió dollárt hozott a konyhára, ami tulajdonképpen bukásnak is nevezhető. Star Wars mércével nézve mindenképp. Ezzel ez a film lett minden idők leggyengébb bevételét produkáló élőszereplős Star Wars alkotása.

A rendező Ron Howard a napokban egy podcast vendége volt, ahol természetesen a film is szóba került. Arról kérdezték, hogy lát-e esélyt egy esetleges folytatás elkészítésére. Ron Howard úgy fogalmazott, bár jelen pillanatban semmilyen munka nem folyik ezzel kapcsolatban, a film elég nagy port kavart ahhoz, hogy érdekes legyen a Disney számára egy folytatás is. Még akkor is, ha anyagilag az első rész nem szerepelt túl jól, és a Disney ilyen esetben csak nagyon nehezen bólint rá egy újabb esélyre.